PDA

Zobacz pełną wersję : problem z oświetleniem we wnętrzu auta .

murinek777
02-10-10, 13:46
witam mam taki problem odnośnie oświetlenia niektórych elementów w środku auta nagle przestaly świecić przyciski od ogrzewania szyb awaryjny górna lampka podświetlenia na podsófitce przycisk od klimy i ten obok niego i dodatkowo podświetlenie stacyjki to na czerwono tak wszystko działa tylko to podświetlenie nagle przestało swiecić danych elementów jak włącze np klime to ta kropeczka sie świeci lecz nie cwieci sie napis a/c to samo w awaryjnych włacze awaryjne wszystko działa tylko przycisk awaryjnych sie nie świeci :( co to może być ??

i jeszcze jedno podswietlenie zegarów i nawiewów działa wszystko ok tylko te elementy nieświeca które wymieniłem powyżej

murinek777
02-10-10, 16:33
i dodam jeszcze ze jak wyłacze auto i kluczyk to nie ma takiego charakterystycznego pykania a lamppka od kluczyka kolo prędkosciomierza miga prawidołowo

ForestG
02-10-10, 17:59
Bezpiecznik interior light...

kamil-wawa
02-10-10, 18:19
albo żarówki się zjarały przez jakiś skok napięcia - sprawdz na wszelki wypadek ładowanie.

murinek777
03-10-10, 16:44
dzieki panowie sprawdziłem i spalił sie bezpiecznik :P a do tego spaliły sie tez żaróweczki w 2 przyciskach :)

seb1255
03-10-10, 20:11
Chciałbym podłączyć się pod ten temat ponieważ mam podobny problem... Nie świeci podświetlenie nawiewów oraz lampka w podsufitce. Bezpieczniki sprawdzone, żaden nie przepalony! Więc o co chodzi z tym prądem??? Dodam jeszcze ,że lampka w bagażniku świeci.... i żarówka w lampce w podsufitce była wymieniana i dalej nic:/ Proszę o pomoc!!!

murinek777
03-10-10, 22:28
a na pewno sprawdziłes wszystkie bezpieczniki ?? pod kierownica ?? ja myślalem ze to nie bezpiecznik dopiero po 2 sprawdzeniu sie okazało że bezpiecznik ale tez miałem przepalone niektóre żaróweczki np od awaryjnych albo od ogrzewania tylnej szyby

ForestG
03-10-10, 23:43
Jeśli jest przepalony interior light to bagażnik nie świeci nie ma szans... W nawiewach są dwie żarówy więc ciężko coby obie na raz poszły. Chyba pozostaje Ci posprawdzać przewody.

seb1255
04-10-10, 16:43
Yhy, czyli muszę radzić sobie sam .... Myślałem że ktoś miał ten problem. Jedno jest dziwne, dlaczego lampka i nawiewy nie świecą??? Jeżeli było jakieś zwarcie to powinny inne żarówki też nie świecić(które są bezpośrednio powiązane z wiązką "interior light") Szukanie po przewodach będzie bardzo "męczące"... Chyba, że ktoś ma jeszcze inny pomysł????