Deiv1990
02-10-10, 12:07
tak jak w temacie... kupiłem nowe radyjko ;) jvc kd-r301. Wcześniej też miałem jvc tylko starszy model i wszystko grało jak ma być :) radyjko włączało się dopiero po przekręceniu kluczyka... teraz w nowym modelu po włożeniu wszytko ładnie pięknie grało ale po wyciągnięciu kluczyka i ponownym przekręceniu radio nie pamiętało ustawień basu wysokich tonów czy innych ostawień z menu aczkolwiek stacje radiowe zostały zapisane ale po przełączeniu na fm nie wskakiwała ostatnia zapamiętana tylko jakaś inna szumiąca częstotliwość. Po przeszukania forów dowiedziałem się ze trzeba w kostce iso zamienić piny 4 i 7 czyli czerwony kabelek z żółtym i tak też zrobiłem i jvc pamięta wszystkie ustawienia tylko teraz radio po wyciągnięciu kluczyka dalej gra... ;/ a chciałbym żeby automatycznie się wyłączało. Dostrzegłem pewien niebieski kabel zrobiony przez poprzedniego właściciela doprowadzony jakby spod maski ( może od akumulatora) i jakimś domowym sposobem podłączony jest do reszty... może w tym problem?
ps. czy da się zrobić takz żeby po wyciągnięciu kluczyka radio się wyłączało ale bez kluczyka można tez go włączyć.. tak jest np w fabrycznym radyjku mojego ojczulka w cee'dzie
autko honda civic V coupe
ps. czy da się zrobić takz żeby po wyciągnięciu kluczyka radio się wyłączało ale bez kluczyka można tez go włączyć.. tak jest np w fabrycznym radyjku mojego ojczulka w cee'dzie
autko honda civic V coupe