Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zmiana głośników w em2 tył

gregor1230
01-10-10, 20:38
Tak jak w tytule czy ktoś wymieniał głośniki z tyłu w em2? Oryginalne pionki zaczęły mi brzęczeć dlatego też chciałem je zmienić. Czy jakiekolwiek jajka będą pasować? Kolejne pytanko to czy ma ktoś linka do tutoriala jak tego dokonać. Czy trzeba zdejmować boczki tylne go tego zabiegu?
Na biegu znalazłem coś takiego http://lonewolfonline.net/honda-civic-replace-rear-speakers//
Może macie cioś lepszego :).

Lysy
03-10-10, 00:14
kazde jajka 6x9 Ci wejda w te miejsca :) ja zdejmowalem boczki przy wymianie

gregor1230
03-10-10, 12:00
Właśnie dziś robiłem "visual inspection" i trochę roboty będzie :(. Zostawię to sobie na wiosnę chyba. Muszę nabyć spinki nowe bo pewnikiem jakieś się połamią od boczków oraz maty od razu zamontuję, żeby nic tam nie brzęczało. Później biorę się za przód, ale tam to już pikuś.

rybadr
06-10-10, 13:05
wywal głośniki z tyłu i zrób sobie dobrze przód..i to w zupełności wystarczy..jak przód jest dobrze zrobiony to na tyle głośniki są zbędne

can
06-10-10, 15:43
ryba ma racje, zainwestuj w lepszy uklad na przod, bo tył tak naprawde jest do niczego nieprzydatny:)

gregor1230
06-10-10, 20:49
Będzie tył i przód :).

can
06-10-10, 22:46
u mnie tez jest tyl i przod (z tylu seryjne pionki, które istotnie są bardzo liche jakosciowo), i tyl gra tylko jako takie totalnie delikatne dopelnienie z tylu, bo lubie akurat taką scenę. Ale moim zdaniem można to osiągnąc jakimiś niedrogimi elipsami, a większość kasy zainwestować w przód, wzmaka i suba, bo to jest kwintesencja prawdziwego audio :)

Lysy
07-10-10, 10:49
to zeby Ci gralo w miare to polece Ci Helix DB 69.1 bez wzmaka ladnie. mam zalozony dobry przod i tylnie sa troche skrecone i ladny efekt w aucie

gregor1230
07-10-10, 18:38
Ja chciałem zamontować z tyłu GBL, bo kiedyś już kupiłem i miałem montować, ale mówię dojadę te oryginalne pionki ;). Z przodu to nie mam pojęcia co tam wsadzić. Średnica 16 cm ? Czy 13 tam są? Powyklejam wszystko matami bo przy oryginałach czasem coś brzęczy ;/.

Lysy
07-10-10, 22:03
mozesz wlozyc panel z mdfu do przodu i spokojnie 16.5 cm Ci wejdzie :D

can
07-10-10, 23:35
pod 16.5 z przodu to nawet bedziesz musial mdf wsadzic; ale nie ma duzo rzezby, o ile pamietam to jakos minimalnie mi podcinali pod te ktore mam.

swoja droga moje zdanie dzisiaj jest takie, ze podstawa to wzmak... a potem reszta :)

gregor1230
16-10-10, 01:20
Spokojnie instalacja jest pociągnięta po potrzedniku ;) wzmak zawsze mogę wsadzić, ale chwilowo brak kaski na coś specjalnego. Mam nowe jajka gbl i poprostu je tam wmontuję. Potem zjmę się za przodek. ostatnio zajrzałem troszkę głębiej i poprzednik chyba naprawdę miał tam konkretny sprzęt ;). Mam kable puszczone koło otwierania bagażnika z przełącznikiem który chyba służył do podświetlania asfaltu na filetowo ;). Coraz więcej tajemnic w tym aucie. Przed sprzedarzą wszystko wymontował :( - tylko instalacja została. Planuję to wszystko ogarnąć niebawem i obadać o co chodzi w tej instalce pod autem itd.