Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pytanie - Problem z pilotem

myszuu
01-10-10, 07:39
Witajcie

Panowie jest taki problemik pilot który dostałem razem do mojego civa nie działał od początku a raczej go nie testowałem bo jak raz nie zadziałał bo walnąłem go do szuflady i zapomniałem o sprawie... facet który sprzedawał mi auto coś tam o nim truł ale tyle innych rzeczy próbował mi sciemnić że potraktowałem pilot jako kolejną "atrapę" którą trzeba będzie zrobić :)

centralny działa wszystko jest ok.. jednak osatnio wziąłem pilota z nudów bo natrafiłem na niego przypadkiem i tak sobie myślę.. ponieważ dioda na pilocie podczas naciskania świeci czy może być tak że bateria jest za słaba aby wysłać sygnał ale dioda świeci ??????

wygodnie było by mieć pilota zwłaszcza zimą która się zbliża.... problem alarmu którego nie dało się wyłaczyć rozwiązałem wypięciem wtyczki od centralki ale skoro to wszystko jest to może był tylko problem głupiej bateryjki ???? tlyko mnie ta dioda na nim skołowała ?

bobikos
01-10-10, 08:51
Skoro wypiąłeś wtyczki to trudno żeby pilot działał. Nieraz wystarczy sparować pilot bo mogą się rozsynchronizować, ale żeby to zrobić trzeba by wiedzieć co najmniej jaki to model alarmu. Jeśli alarm jest stary, jeden pilot i marnie to działa to możesz zainwestować 70 zł w nową centralkę z pilotami do obsługi centralnego zamka, albo więcej żeby znowu mieć alarm.

myszuu
01-10-10, 08:54
Kolego to oczwyiste że jak wypiołem to nie będzie działał.. zrobiłem to bo i tak nie działał a nie mogłem wyłączyć alarmu i można było oszaleć ....

kwestia tego czy faktycznie problem mógł leżeć w bateryjce... a teraz to pewnie jak przypne będzie trzeba programować na nowo .. o ile zadziała już troche o tym poczytałem.... alarm jest firmy nasar z kotem w logo...

czy ktoś ma taki alarm ??? potrzebna będzie procedura programowania.

bobikos
02-10-10, 20:03
podaj model alalmu, chociaż z tego co widzę to stary sprzęt i tak na szybko procedury programowania nigdzie nie znalazłem, a skoro dioda świeci to znaczy że pewnie się rozprogramował.