Zobacz pełną wersję : Znosi do prawej strony w trakcie jazdy
Witam Panowie w moim 6 genie znosi mi samochód po puszczeniu kierownicy do prawej krawędzi jezdni... czym moze to być spowodowane ???? nie widze zeby ścinało mi opony czy to zbiezność ?? Prosze doradzcie od czego zacząć waszym zdaniem ??Przy wiekszych prędkościach jest to troche problem... Pozdrawiam Serdecznie
w pierwszej kolejności sprawdz luzy i ustaw zbierzność
Od razu sprawdź tuleje zawieszenia przedniego np w wahaczach gornych, czy nie ma luzu na drazkach kierowniczych itp
Ja bym zaczął od sprawdzenia ciśnienia w oponach...
ciśnienie mam ok ...powiem tylko tyle ze zaczelo sie to od tego kiedy złapałem kapcia i przejechałem na feldze jakies 100metrow pozniej na dojazdówce jakieś 100 km i zmienilem felgi z oponami wywazone itd itp i od tego czasu znosi samochód czy to mozliwe zeby zbierzność sie rozlegulowała....
Spróbuj przełożyć koła z przedniej osi na tylną. Ja miałem tak że po ustawianiu zbieżności zawsze ściągał w lewo. Powodem były wyząbkowane opony na przedniej osi. Po przełożeniu ich na tył jak ręką odjął.
Jakbym czytał swój przypadek :D miałem podobny przypadek. Kapeć, wymiana i zaczęło też ściągać do prawej :D Sprawdziłem wszystko co mogłem. Rozwiązaniem był przypadek. Kupiłem komplet nówki oponki i po problemie.
Zrób tak jak mówi kolega MariuszR1. Ja też miałem ten sam problem, co prawda nie w Hance, ale zamiana kół osi przedniej z kołami z osi tylnej pomogło :)