PDA

Zobacz pełną wersję : Znosi do prawej strony w trakcie jazdy

pacha
01-10-10, 00:22
Witam Panowie w moim 6 genie znosi mi samochód po puszczeniu kierownicy do prawej krawędzi jezdni... czym moze to być spowodowane ???? nie widze zeby ścinało mi opony czy to zbiezność ?? Prosze doradzcie od czego zacząć waszym zdaniem ??Przy wiekszych prędkościach jest to troche problem... Pozdrawiam Serdecznie

amon
01-10-10, 06:01
w pierwszej kolejności sprawdz luzy i ustaw zbierzność

Nemereth
01-10-10, 08:41
Od razu sprawdź tuleje zawieszenia przedniego np w wahaczach gornych, czy nie ma luzu na drazkach kierowniczych itp

drypaul
01-10-10, 09:19
Ja bym zaczął od sprawdzenia ciśnienia w oponach...

pacha
02-10-10, 01:52
ciśnienie mam ok ...powiem tylko tyle ze zaczelo sie to od tego kiedy złapałem kapcia i przejechałem na feldze jakies 100metrow pozniej na dojazdówce jakieś 100 km i zmienilem felgi z oponami wywazone itd itp i od tego czasu znosi samochód czy to mozliwe zeby zbierzność sie rozlegulowała....

MariuszR1
02-10-10, 21:00
Spróbuj przełożyć koła z przedniej osi na tylną. Ja miałem tak że po ustawianiu zbieżności zawsze ściągał w lewo. Powodem były wyząbkowane opony na przedniej osi. Po przełożeniu ich na tył jak ręką odjął.

Skowron48
03-10-10, 12:10
Jakbym czytał swój przypadek :D miałem podobny przypadek. Kapeć, wymiana i zaczęło też ściągać do prawej :D Sprawdziłem wszystko co mogłem. Rozwiązaniem był przypadek. Kupiłem komplet nówki oponki i po problemie.

w_rebacz
03-10-10, 19:57
Zrób tak jak mówi kolega MariuszR1. Ja też miałem ten sam problem, co prawda nie w Hance, ale zamiana kół osi przedniej z kołami z osi tylnej pomogło :)