Zobacz pełną wersję : Nakładka czy tłumik
ShiroiTokage
30-09-10, 22:33
Pany, skupiam się na CA więc chce aby w autku było cicho. Posiadam oryginalny pierdzik i myślałem o jakiejś nakładce.
Pytanie, słyszałem o jakiś nakładkach co rzekomo dają "basowy pomruk", co to jest, czy słychać w środku i czy są jakieś inne, ładne, ciche tłumiki?
dedykowany ultera, koncowka jak w przelotowym a cisza jak na seryjnym lub max o 10% glosniej. ale ja nie slysze wogole roznicy miedzy seryjnym a sportowym dedykowanym od ultera, jedyny minus to ze cena do 5gena to jesli dobrze znajdziesz ok 400zl a normalnie okolo 500-600zl w zaleznosci jaka koncowke sobie wybierzesz.
ja od kilku dni jezdze na ulterze dedykowanym i dlatego wiem ze dla mnie on jest za cichy:) wczesniej mialem ultera nrs czyli taki przelot uniwersal, tez nie byl masakrycznie glosny ale dedykowany to wogole nie powinien miec w opisie ze daje jakis dzwiek:)
a co do doczepianych koncowek, z dyfuzorami i jak kto woli innymi glupotami one nic nie daja wiec jak masz do wyrwania za jakas smieszna kase mozna to kupic a tak to nie warto :)
Ja zakupiłem nowy OEM tłumik i tylko nakładkę na słomkę żeby jakoś ładnie wyglądało :) Nie zakładałem sportowego bo urywa łeb, szczególnie jeżeli ktoś używa takiego auta do normalnej jazdy.
A co do nakładek o których piszesz, ta niby dająca ''basowy pomruk'' to ściema :) Nakładki się kupuję tylko żeby wyglądały :)
ShiroiTokage
01-10-10, 14:37
Aha, tak myślałem że to ściema. Co do tłumika to jednak pozostanę przy serii.
Dzięki za rade.
A co do końcówki to myślę że taki owal nie jest zbyt wieśniaczki.
http://allegro.pl/koncowka-tlumika-jajko-super-wyglad-i-cena-i1237730686.html