Zobacz pełną wersję : pedały:))
Jade hanką i na dwojce wciskam pedał w podłogę;/ nie jedzie dopiero pozniej po okolo 15 sekundach silnik zacyzna ryczec. Objawia sie nieco inaczej niz turbodzirka gdzyz turboodziure odczuwałem poprzez brak mocy na niskich obrotach a tu niezaleznie od obrotów poprostu gaz jest nie czuły;/ moj brat ma volvo v 40 gdzie gaz wystarczy musknąc i juz wskazowka idzie do gory a u mnie trzeba nacisnac mocno okolo 2 centymetrow zeby było 2 tys obrotów na luzie. u niego muskam i skacze wskazówka;/ durny problem ale jakis dziwny w zadnym samochodzie do tej pory tak nie miałem;/ hhee czy moze wszytskie civiki tak mają:)
moje obie reaguja normalnie. ojca accord icdti tez 8)
czy moze wszytskie civiki tak mająn
Mój się uwija całkiem konkretnie, choć to tylko d15z3 - 90KM
sprawdz linke od gazu czy z nia wszysto oki bo moze gdzieś sie przyciera i reaguje z opoźnieniem
gaz jest nie czuły
normalnie jadąc np 3000 obrotów na dowolnym biegu do 4 wciskasz w gaz "wciska" w fotel :lol:
to nie linka gazu moim zdanie bo gdyby przycierala i reagowala z opoznieniem to tak samo zachowywalaby sie po zdjeciu nogi z gazu czyli samochod wkrecalby sie na obroty i duzo wolniej hamowal silnikiem
a próbowałeś tym wichajstrem przy silniku. Gdzie zawinięta jest linka? A może masz "błoto" zamiast oleju?