PDA

Zobacz pełną wersję : rozładowany akumlator

heks
30-09-10, 14:35
witam. moja honda to civic 96r. 1.6 wersja angielska. jakieś 3 miesiące temu padł mi akumulator. W związku z tym kupiłem nowy. jednak po miesięcznej eksploatacji okazało się że jest rozładowany . podejrzenie padło na radio, który zostało założone do samochodu w tym samym czasie co nowy akumulator. więc aby się przekonać czy to nie wina radia,odłączyłem je. Ku mojemu zdziwieniu po niecałym miesiącu aku. znów był kompletnie rozładowany. I tu moje pytanie - czy ktoś z was miał podobny problem?
pozdro

WaSSIL
30-09-10, 14:39
może alternetor ?? sprawdź czy ładuje w ogóle

skolopendra
30-09-10, 16:13
zacznij od sprawdzenia ładowania max to 14,4 przy ok 3000 obr

Skowron48
30-09-10, 16:49
może alternetor ?? sprawdź czy ładuje w ogóle
Gdyby to byłaby wina alternator to kolega daleko nie ujechałby może z 30 KM i koniec. czyt. światła :D

Sprawdź, czy nie świeci się przypadkiem żaróweczka w bagażniku. Ktoś miał podobny przypadek, że nie wyłączała się i żarło prund ...:p

heks
30-09-10, 17:10
żarówka w bagażniku?:P trochę dużo by tego prądu żarła:D ok, sprawdzę ładowanie, jeśli będzie ok. to podskoczę do znajomego elek. może on znajdzie przyczynę.

heks
18-10-10, 15:47
sorry ze tak późno odp. w każdym razie okazało się ze ten nowy aku. był całkiem do dupy. wymienili mi na inny. a tak przy okazji wiecie może jaka może być przyczyna wydobywanie się zapachu dymu z wentylacji?
pozdro

pwl
18-10-10, 19:20
Zapach dymu bierze się z dymu, który bierze się z ognia. Coś ci się przypala w samochodzie.

skolopendra
18-10-10, 19:26
okazało się ze ten nowy aku.

jakie był firmy?