PDA

Zobacz pełną wersję : landi renzo omegaz lekki hałas z lewej stony w miejscu reduktora

megik06
29-09-10, 23:42
Witam
Mam od 3 tygodni landi na medach i wybieram się na kontrolę instalacji,ale póki co zapytam o pewną niedogodność.Podczas jazdy na lpg,na biegu 2 i 3 gdy auto przyśpiesza z lewej strony,gdzie zamontowany jest reduktor dobiega nieprzyjemny hałas,coś na zasadzie rezonansu.Co może być tego przyczyną?Na biegu 4 i 5 nic się nie dzieje...Mam też takie głupie pytanie do użytkowników lpg,czy jak jedziecie powyżej 100km/h to też słyszycie jak działa wielozawór w butli z tyłu oraz przepływ gazu pod autem?!Czy może to kwestia dotarcie instalacji?dzięki za opinie

OSCAR
30-09-10, 09:46
Czesc,

to wlasnie reduktor generuje ten halas. Gdzi emasz go zamontowanego ? i jak ? mile widziana fota.

Na 2 i 3 biegu przy przyspieszaniu jest wieksze zapotrzebowanie na paliwo i w reduktorze wsytko "buzuje" wprowadzajac karoserie w rezonans, tak sie tez czasem dzieje jak hamujesz silnikiem przy duzych predkosciach, powyszej 120 i wiecej... np. na 3 biegu jak puscisz noge z gazu.

Pewnie masz zamontowany na kielichu albo co gorsza na sciance grodziowej, zobacz jak jest wygieta blacha mocujaca i czy za bardzo nie dotyka reduktor karoserii, jesli tak sprobuj z centymetr go odsunac/odizolowac od karoserii.

powodzenia, pozdrawiam

megik06
01-06-11, 16:27
wrócę do tematu,gdyż mam trochę czas,a hałas się troszkę nasilił,więc spróbuje dojść do tego sam.Po pierwsze po obejrzeniu na spokojnie instalacji zauważyłem po filtrze fazy lotnej gazu meda zagięcie rurki,którą doprowadzany jest gaz do wtryskó.Zastanawia mnie,czy nie ma to jakiegoś negatywnego wpływu na pracę instalacji?fotka poniżej.Reduktor jest przymocowany za pomocą wysięgnika do nadkola,obok idzie linka od dodawania gazu,jakaś spirala od instalacji.Spirale z linką przymocowałem za pomocą ściągaczy,na tą spirale od instalacji założyłem gumową rękawiczkę,ale nie za bardzo pomogło.Dziwne jest też to,że niby instalacja nie hałasuje podczas jazdy,a u mnie przy jeździe około 100km słychać szum i pracę tego zaworu w butli gazu.Czy to normalne?ma ktoś jakiś pomyśl jak ten problem rozwiązać?