Zobacz pełną wersję : D15Z6 + klawiatura i wałek z D16Z6
Witam;) Mam zamiar założyć do mojego silnika klawiaturę i wałem z D16Z6. Czytałem wiele tematów na forum że to dobry mod podnoszący trochę moc silnika. Dla uzyskania lepszego rezultatu mam zamiar zrobić generalkę silnika i troszkę splanować głowicę. No i tu jest właśnie moje pytanie- o ile ją mogę splanować żeby po załączeni Vteca tłoki nie waliły mi o zawory???
Możesz zdjąć 1,5 cm
:D:D a tak naprawdę stary to czego byś nie zrobił w tym silniku to efekt nie rzuci na kolana. Gadaliśmy już co na samym początku powinniśmy wymienisz w naszych autach. Jeżeli silnik nie bierze Ci oleju zbyt dużo to nie zdejmuj głowicy tylko rozepnij rozrząd i zakładaj wałki.
Czytałem wiele tematów na forum że to dobry mod podnoszący trochę moc silnika.
dokładnie TROCHĘ, więc lepiej odkładać na swap'a jeśli się myśli o konkretnym przyroście mocy. Nie jeden user pluje sobie w brodę, że wtopił mnóstwo kasy w takie zabawy zamiast przejść od razu na coś konkretnego W tym i ja :p
Wiem że 200KM z niego nie zrobię ;) ale celuje tak w 140KM. Przy generalnym remoncie, osprzęcie z Z6 , zamachu Fidany, hybrydowej skrzyni i paru innych drobiazgach mam nadzieję że ładnie będzie zamiatał :p
wiem że 200km z niego nie zrobię ;) ale celuje tak w 140km.
supercharger
A co do swapu to z początku chodziło po głowie B16A2 ale po przemyśleniach uznałem że lepiej będzie podratować i podkręcić moje 1.5 a później odkładać na VII gen. Type R ;););)
a co wy powiecie na te dane
d15z6 ma wyższą krzywkę od wydechu od d16y8
d15z6 ma wyższa krzywke od ssacego od d16y8
http://img217.imageshack.us/img217/7021/beznazwy1kopiaqy2.jpg
Wielki Szu
11-12-10, 12:01
Jak będziesz robił dół, to zmień tłoki.W d15z6 są lekko wklęsłe.
A czy warto, odpowiedz poniżej.
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?91931-Civic-MA8-D15Z6-Salvadore
a co wy powiecie na te dane
d15z6 ma wyższą krzywkę od wydechu od d16y8
d15z6 ma wyższa krzywke od ssacego od d16y8
No i??? A czasy znasz??
Poza tym trzebaby jezdzic na VTECu zapietym na stale bo tak troszke sie drugi zawor ssacy nie otwiera :)