Zobacz pełną wersję : Jak radzić sobie w deszcz z tylnia szybą
Witam , mam problem co robic z tylnia szyba podczas deszczu. Macie jakies pomysły.
Podgrzewanie tylniej szyby nic nie daje.
wojtek1963
29-09-10, 11:44
Jedyny i sprawdzony sposób to włączenie klimy. Mam włączoną przez cała jesień i zimę i wszystkie szyby są OK.
Tu chyba chodzi o krople na tylniej szybie :) Chyba nie ma na to patentu. Na spyshotach nastepnej generacji Civica, widac ze tylna szyba ma juz wycieraczke hehe
Ostatnio tez o tym myslalem przygotowujac auto na sezon jesienno-zimowy i mysle ze warto nawoskowac tylna szybe tymi nano wynalazkami(niewidzialna wycieraczka). Czytalem opinie osob ktore je uzyly i sa zadowolone.
Witam,
Wyobraźcie sobie że do tej pory nigdy praktycznie nie używałem wycieraczki tylnej szyby (tak mi się zdawało) - teraz gdy jej brak to coraz częściej doskwiera mi jej brak.
Apropo podgrzewania - czy przy włączonym - działa Wam czysto radio ? mi często wtedy gubi fale.
Witam , mam problem co robic z tylnia szyba podczas deszczu. Macie jakies pomysły.
Podgrzewanie tylniej szyby nic nie daje.
Jak nie ma wycieraczki, to co można zrobić?Trzeba tak jeździć:p.Przecież masz lusterka boczne.A przez mokrą też coś widać.W poprzednim aucie miałem wycieraczkę tylną i ciężko mi było się przyzwyczaić że nie mam jej obecnie w sedanie.Ale już mi to nie przeszkadza.:)
Środki w stylu "niewidzialnej wycieraczki" pomagają. Woda łatwiej spływa z tylnej szyby ale cudów nie należy oczekiwać.
Jak nie ma wycieraczki, to co można zrobić?Trzeba tak jeździć:p.Przecież masz lusterka boczne.A przez mokrą też coś widać.W poprzednim aucie miałem wycieraczkę tylną i ciężko mi było się przyzwyczaić że nie mam jej obecnie w sedanie.Ale już mi to nie przeszkadza.:)
Popieram.
Szczerze mówiąc mi też nie przeszkadza. Miałem w poprzednim Kiviku wycieraczkę i był to koszmar. Non-stop zasadniczo rozmazywała ze spryskiwaczem były problemy itd. Słyszałem też od wielu ludzi i na własne oczy widziałem jak bardzo słabo sprawdza się tylnia wycieraczka.
Tutaj jest to fajnie zrobione bo brudzi się tylko ta plastikowa część. Ani w zimę ani w deszcz nie miałem problemów z widocznością. A ten spojler z tyłu strasznie mnie cieszy bo przypomina mi widok we wstecznym lusterku jak jeździłem ITRem - piękne czasy :)
Poprzednie moje auto to był fiat uno i nie było w nim problemów z tylną wycieraczką o jakich piszesz.Działa bardzo dobrze.Dziwne:confused:,civic i uno to przecież dwa różne światy.:D
Podgrzewanie tylniej szyby nic nie daje. Nie wiem w czym Ty masz problem, ale wczoraj tak dla przykładu była straszna ulewa, do tego jechałem autostradą i ani wczoraj, ani wcześniej podczas podobnej pogody nie miałem problemów - po prostu włączam ogrzewanie szyby i po kłopocie.
Poprzednie moje auto to był fiat uno i nie było w nim problemów z tylną wycieraczką o jakich piszesz.Działa bardzo dobrze.Dziwne:confused:,civic i uno to przecież dwa różne światy.:D
nie dwa, tylko cztery:):cool:
Poprzednie moje auto to był fiat uno Brzmi znajomo :D :D :D
Nie wiem w czym Ty masz problem, ale wczoraj tak dla przykładu była straszna ulewa, do tego jechałem autostradą i ani wczoraj, ani wcześniej podczas podobnej pogody nie miałem problemów - po prostu włączam ogrzewanie szyby i po kłopocie.
wiesz, tak to jest jak ludzie nie mają prawdziwych problemow z samochodem, to bedą narzekać że w sedanie nie ma wycieraczki..
ja mam 5d i nigdy mi brak wycieraczki nie przeszkadzal a w sedanie w ogole tego problemu nie rozumiem bo po prostu w tego typu autach nie montuje sie wycieraczek tylniej szyby. co innego liftback
wiesz, tak to jest jak ludzie nie mają prawdziwych problemow z samochodem, to bedą narzekać że w sedanie nie ma wycieraczki..
ja mam 5d i nigdy mi brak wycieraczki nie przeszkadzal a w sedanie w ogole tego problemu nie rozumiem bo po prostu w tego typu autach nie montuje sie wycieraczek tylniej szyby. co innego liftback
Zgadzam się całkowicie, ja też nigdy nie odczuwałem chęci posiadania tylnej wycieraczki
Brzmi znajomo :D :D :D
Dlaczego?Też go miałeś?Fajne autko i bezawaryjne:).Oprócz korozji.:rolleyes:.Ciekawe czy Honda też taka będzie.Oprócz oczywiście korozji,o której tu chyba nie powinno być mowy.:)
u mnie w 5d, powyżej 100km/h pęd powietrza nie przepuszcza ani pół kropli na tylną szybę :D.
tylną szybę mam "pomazaną" "niewidzialną wycieraczką" ale i tak to dopiero się sprawdza jak jedziemy. A swoją drogą ogrzewanie tylnej szyby w celu pozbycia się mgiełki jest jak dla mnie trochę kiepskie, wolno odparowuje. Jednak i tak mało z tylnych szyb korzystam, więc dużego problemu nie widzę :)