PDA

Zobacz pełną wersję : lekkie brzeczenie

Andrew 1130
28-09-10, 20:58
Siema forumowicze. Otorz od paru dni mam taki problem. Na zimnym silniku zanim nie spadnie do swoich obrotow , stojac przy otwartej masce i dodajac lekko gazu na przepustnicy slysze lekki brzek jakby nie dokreconej srubki w okolicach aparatu zaplonowego lub termostatu. Jak dam wiecej gazu to tego dzwieku nie slysze. Jak sie nagrzeje auto to tego dzwieku nie ma wcale. Sprawdzilem caly uklad wydechowy, nasluchiwalem sie wszedzie. Pomozcie co to moze byc bo mnie to bardzo drazni, a jestem chory na punkcie mojej Hani?

ForestG
29-09-10, 01:01
bardzo możliwe że obudowa katalizatora a jeśli nie obudowa to pewnie katalizatorem możesz bawić się jak grzechotką sprawdź bo mam to samo i boleje teraz co z tym zrobić.

kanciaty6
29-09-10, 06:06
mam to samo to prawdopodobnie jest ta obudowa katalizatora ! a nie wiecie czy ja mozna kupic?? jest ona wymienialna ??

Andrew 1130
29-09-10, 07:05
Tylko ze ja siedzialem w kanale i katalizator jest spoko. Ten dzwiek przenosi sie gdzies na gore. W okolicach paskow , alternatora i rozrzadu go nie slychac. Dochodzi gdzies z okolic termostatu lub aparatu zaplonowego.

mafia35
29-09-10, 08:48
W ASO. Ona jest dwu-częściowa. Jedna część 80zł a druga chyba 90zł.

kanciaty6
29-09-10, 16:56
dosyc sporo jak za taka obudowe cooo hmm a moze kata wyciac wogle coo ??

mafia35
29-09-10, 16:58
Zawsze można obwiązać drutem i spokój aż do momentu przerdzewienia drutu...

kanciaty6
29-09-10, 17:01
;) no drut juz byl :0 bedzie trzeba cos tym zrobic bo to jest troche uciazliwe

Andrew 1130
29-09-10, 17:26
Panowie ale ja kata juz sprawdzalem jest ok. Moze gdzies sie jakas sruba poluzowala albo cos pod kopula silnika. Nie mam juz pomyslow gdzie to szukac tym bardziej ze mam malo czasu bo jak silnik sie troche nagrzeje to tego nie slysze juz. Moze macie jeszcze jakies pomysly?:(

reXio
29-09-10, 18:02
Ja mam to samo u siebie. Takie żężenie :D I to na 100 nie jest kat bo kata nie mam.

Andrew 1130
30-09-10, 07:22
Rexio ale to masz tylko na zimnym przy lekkim daniu gazu? Ja to slysze w okolicach aparatu zaplonowego. Jak dam wiecej gazu to tego dzwieku juz nie ma. Jak sie nagrzeje motor to wcale go nie ma. Myslisz ze to normalne i nie ma sie czym przejmowac? Zawsze mialem hondy i dla mnie to sa najlepsze silniki, ale rozumiesz jak dbasz i cos slyszysz to normalnie u mnie to psyhoza:) Szukales moze przyczyny? Bo mi to znajomi mowia ze to szukanie dziury w calym. Jak ma wyjsc to samo wyjdzie.

darp4
04-10-10, 20:54
w przepustnicy są takie 2 małe otworki, jak ją czyściłem, pozwoliłem sobie przez nie dmuchnąć i na 80% to był ten dźwięk

reXio
05-10-10, 11:42
Mam to tylko na zimnym, jak przegazuje to chyba tez to jest. Malo slyszalne ale jednak. Na cieplym nie ma. Wiesz co, wiem ze motor mam zdrowy wiec nie przejmuje sie.

darp4
05-10-10, 16:08
U mnie na ciepłym też to słychać, ale to wszystko tylko w czacie jazdy. Może to wina dolotu??? Inne brzęczenia też występują, jakby osłona, albo coś w tłumiku lub kacie, bo jak się zagrzeje to cisza.