PDA

Zobacz pełną wersję : Otwory odpływowe...

CichyVIII
28-09-10, 17:44
Witam, chłopaki pomóżcie gdzie są otwory odpływowe w drzwiach przednich w naszych Hankach ? dzięki za pomoc

leonik
28-09-10, 17:50
tam gdzie zaślepki gumowe :) na dole

CichyVIII
28-09-10, 18:01
pod drzwiami tak ?

h16v
28-09-10, 21:35
Witam, chłopaki pomóżcie gdzie są otwory odpływowe w drzwiach przednich w naszych Hankach ? dzięki za pomoc
Są dokładnie pod spodem pod drzwiami.
Polecam abyś je wyjął na amen i więcej nie montował. Wodę miałem za każdym razem po myciu samochodu - parę litrów!!! Teraz spokój.

CichyVIII
28-09-10, 23:46
Dzięki muszę to jutro sprawdzić bo nigdy ich nie odkręcałem to u mnie pewnie wesoło będzie :p

h16v
29-09-10, 08:40
Swoją drogą pamiętam jak mnie kiedyś zatrzymała policja (słowacka zresztą) i mówią, że mi leci coś spod samochodu. Zaglądam - faktycznie mokra plama i nawet całkiem ostro kapie. Odjechałem, żeby sprawdzić co to - a to czysta woda. Czasem zaglądam pod samochód i właściwie to ciągle kapie - mam takie niekończące się źródło w samochodzie - też radość ;)

wojtek1963
29-09-10, 10:37
To co kapie to z klimatyzacji. Pod spodem auta jest specjalna rurka która opdrowadza wodę skraplającą się w klimie. U mnie kiedy korzystam z klimy zawsze jest mokro pod samochodem.

CichyVIII
29-09-10, 11:22
Panowie sprawdziłem i u mnie te otwory nie są niczym zasłonięte i nie wiem czy mi w serwisie wyjęli przy przeglądzie znając ten problem...

h16v
29-09-10, 12:05
To co kapie to z klimatyzacji. Pod spodem auta jest specjalna rurka która opdrowadza wodę skraplającą się w klimie. U mnie kiedy korzystam z klimy zawsze jest mokro pod samochodem.

U mnie kapie bez używania klimy - na szczęście jestem na tyle ogarnięty, żeby wiedzieć że z klimy kapie ;) W dodatku to kapie dokładnie na środku podwozia :)

Panowie sprawdziłem i u mnie te otwory nie są niczym zasłonięte i nie wiem czy mi w serwisie wyjęli przy przeglądzie znając ten problem...
Problem jest znany bośmy o nim już tu pisali. Pozostaje tylko pytanie - po co Ci była wiedza na temat położenia tych korków odpływowych?? :)

jacob
29-09-10, 20:04
U mnie tez sparwdzalem i nie ma zadnych korkow, moze w serwisie przy przegladzie wyjeli

Jacek65
30-09-10, 15:45
A ja muszę zobaczyć u siebie.Ciekaw jestem czy są bo na przeglądzie jeszcze nie byłem.To nikt nie mógł ich wyjąć.:)

Sprawdziłem przed chwilą.Otwory są niczym nie zatkane.Chyba że usuwają zatyczki w salonie przed sprzedażą.Pozdrawiam.:)

Ca$h
30-09-10, 18:49
po czasie same wypadaja, albo samemu mozna usunac wycierajac po umyciu drzwi u dolu :p fakt faktem lepiej jak ich nie ma...

carno
02-10-10, 12:58
Może głupie pytanie, gdzie dokładnie znajdują się te otwory, szukałem i nie widzę :P

semri
02-10-10, 15:08
Na spodzie drzwi, przy uszczelce - odpływ wody.

wojtek1963
02-10-10, 15:19
Nigdy nie było i nie ma żadnych zatyczek w civicu VIII. Otwory są od nowości nie zatkane bo są właśnie po to żeby woda mogła wyciekać.

leonik
02-10-10, 17:15
u mnie są tzn były gumowe zatyczki.po każdym myciu je wyciągałem i znów zakładałem,ąż w końcu wywaliłem :)

Jacek65
03-10-10, 14:43
I dobrze zrobiłeś.:)Po to są odpływy by były drożne.Zatyczki pewnie były na czas transportu z fabryki.

carno
08-11-10, 21:43
Panowie, dokładnie przeleciałem wzrokiem dolne krawędzie drzwi i dalej nie widzę tych otworów odpływowych, może po lifcie ich nie ma :]
zarzucił by kto jakie foto gdzie one są?

szubek
08-11-10, 22:10
jak masz cifa po lifcie to w te otwory masz zamontowane dodatkowe dolne uszczelki w drzwiach, już gdzieś pisałem na ten temat bo ja do swojego dokupywałem, zdecydowanie mniej brudza się progi.

jash
01-05-15, 18:40
A ja właśnie zauważyłem na dolnej krawędzi tylnych biały osad - jakby skrystalizowaną sól. Kiedy zacząłem badać, co to jest, zauważyłem wilgotny ślad prowadzący do gumowego prostokąta, jak się okazało tkwiącego w odpływie. Nie wiem, po co to jest zamontowane, ale jak to ruszyłem, z drzwi wylały się ze dwie szklanki wody. Wygląda na to, że biały osad, to efekt sączenia się wody przez te zaślepki. Niezrozumiały to patent dla mnie jest. Skoro są otwory, to po co są zatkane?

Pik
01-05-15, 19:45
Z założenia gumowe nakładki nie miały pełnić roli zatyczki, tylko miały maskować otwory odpływowe. Ot, żeby było elegancko. Jak się okazało łatwo się zatykały, także od któregoś momentu Honda przestała je montować (a nawet chyba wyszedł okólnik dla ASO aby je po prostu usuwała ze starszych egzemplarzy w trakcie przeglądu).

elmo141
02-05-15, 07:14
A wrzuci ktos zorientowany o które miejsce i otwory chodzi bo pacze i pacze i tez nie widzę. Thx

marcin001984
02-05-15, 10:00
Otwórz obojętnie które drzwi i poszukaj wzdłuż dolnej krawędzi zdaje się dwóch otworów albo gumek które je zatykają. Właśnie tędy ma spływać woda

Saawrel
02-05-15, 10:06
W drzwiach od wewnętrznej strony pod spodem masz po 3 otwory w przednich i po 2 w tylnych albo gumki z małymi klapkami przez które miala wywoływać woda.