Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : padło wspomaganie

skitels
28-09-10, 16:27
witam
od jakiegoś czasu moje wspomaganie w civicu dziwnie się zachowuje tzn aż za bardzo chodzi lekko przy większych prędkościach nie da się jeździć .
Zaczęło się od tego że w zimę wymieniałem płyn we wspomaganiu bo niedolo się kręcić kierownica przy większych mrozach ,może muszę wymienić płyn na oryginalny
proszę o pomoc

Nemereth
28-09-10, 17:45
Działa poprawnie. Wspomaganie ma być lekkie i przyjemne na kierownicy albo masz luzy w układzie kierowniczym :)

lar
28-09-10, 18:38
ogólnie to wspomaganie w civicach chodzi ciężko, był o tym temat, a to ze przy wysokich prędkościach kierownica lekko chodzi to tez chyba normalne bo mam tak u siebie. A luzu na kierownicy raczej nie ma bo kilka mm ruchu kierą i jak jade po prostej to zaczyna lekko skręcać

skitels
28-09-10, 19:28
powinno chodzić lekko ale ostatnio to nie da się jeździć mam takie wrażenie jakby auto stało na podnośniku tak lekko chodzi kierownica a przed zima chodziło lżej możne to wina tego płynu co wlałem do wspomagania ???

Nemereth
28-09-10, 19:37
Mart się jak zacznie chodzić niczym w polonezie.

dre2008
15-02-11, 10:46
skitels .. a jaki nowy plyn kupiles do wspomagania ? bo mam podobny problem. Jak mrozy sa to wspomagania nie ma dopoki sie samochod troszke nie rozgrzeje. Poprawilo sie u Ciebie po wymianie plynu ?

yautja
15-02-11, 13:27
Skęć sobie śrubą na maglownicy.

skolopendra
15-02-11, 13:38
skitels .. a jaki nowy plyn kupiles do wspomagania ? bo mam podobny problem.

myślę że po pół roku już sobie zapomniał :rolleyes:

dre2008
15-02-11, 14:03
Skęć sobie śrubą na maglownicy.

Tzn? bo nie zrozumialem.. jaka srube mam skrecic ?

dre2008
22-02-11, 15:30
jakis wyciek znalazlem kolo wspomagania. cale upaprane a i lampa od wewnetrznej strony bo niedaleko od wspomagania przeciez zamocowana. Obserwuje to od 3 tygodni ale plynu w spomaganiu nie ubywa .....