PDA

Zobacz pełną wersję : Dalco - kto ma?

sailence
25-11-06, 15:54
witam
chcę kupić DALCO radio (http://www.allegro.pl/item143681487_sklep_najnowszy_dalco_fa78_podlacz_d ysk_usb_slot.html) i proszę o komentarze do tego radia jego właścicieli
nie musi to być ten konkretny model, wystarczy mi opinia tych co mają Dalco'na bo nie wiem czy warto ufac tej firmie

Lipek
25-11-06, 16:05
Ja wolalbym poszukac za ta kwote jakiejs uzywki znanej firmy...

Piotrek.
25-11-06, 16:35
Nie na temat ale sadze ze lepiej było Ci jak byś dołozyl sobie troche plnów i kupil np. takiego Pioneer'a :)

http://www.allegro.pl/item143747469_pioneer_deh_2800_2820_mp_mpb_nowy_gw _24_mies_.html
Firmowe i na pewno lepiej z jakościa ;)

tomalo
25-11-06, 19:11
wszystkie tego typu radia to zadna rewelacja... chodza gorzej niz stare a firmowe... tyle ze np. czytaja mp3 itp... ale z laserami to u nich roznie bywa

Mystek
25-11-06, 19:23
Mialem w poprzednim aucie jedno z peirwszych ich radyjek na mp3, sciagany panel na windzie, pilot, jakeis bajery placilem 299 zl za nowe z gwarancja sprzedalem auto z tym radiem i przez 2 lata niemialem z nim problemu, sadze ze ta cene to nawet niech rok pogra to niezal bedzie wyrzucic ;)

sailence
25-11-06, 22:20
1. jak zwykle na forum 3 na 4 wypowiedzi od ludzi, którzy tego radia nie mieli, ale swoje 3 grosze muszę niepotrzebnie dorzucić, chyba napisałem, ze proszę o wypowiedź właścicieli radia tej firmy, a nie tych którzy potrzafią tylko kwaczeć teksty w stylu "... dołóż trochę plnów...", więc za te teksty uprzejmie dziękuję

2. Mystek - i jak się radio sprawowało? grało czysto? łatwo dało sie je przesterować? jak chodził laser? czy przyciski się z czasem wycierały?

z góry dzięki za odpowiedzi na temat chłopaki :)

Custom Devil
25-11-06, 23:27
Ja mam radio firmy "Dalco" i powiem tak grało na początku dobrze później nie chciało wyciągać płyty, teraz nawet na płytę nie mogę przełączyć, słucham tylko radia.
No i zbieram na firmówkę nawet gdyby była używana.
Jedyne co ma dobre to końcówki mocy. :grin:

Mystek
25-11-06, 23:31
U mnie wszytsko bylo ok, przyciski sie nie wytarly mimo iz nosilem panel w kieszeni czesto, gralo jednakowo od momentu kupna przez dwa lata, audiofilem nie jestem wiec jesli chodzi o dzwiek to byl czysty, bez zarzutow.

hujumuju
26-11-06, 17:34
ja mam take

Lord_ZED
26-11-06, 19:22
Ja miałem dalco ala kameleon. Sk.. mi je tu w angli ukradli. Przed nim też miałem radio dalco bez mp3 tylko CD. Chodziło bezawaryjnie 4 lata !!!! Jedynie jak było -10 stopni to nic nie było widać na wyświetlaczu ale mimo to grało. Sprzedałem je potem za 100 zł na allegro jeszcze.
Lubie produkty firmy dalco bo są adekwatne do ceny którą sie za nie płaci. Pozatym miałem jeszcze 2 komplety głosników dalco i wzmacniacz. Nic nie nawaliło.
Good shit ;)

sailence
26-11-06, 23:25
ok, dzięki wielkie za te odpowiedzi chłopaki :grin:

chyba się zdecyduję na ten model bo pasuje mi ta cena, port na SD i USB
pozdrawiam

Wojtas0405
28-11-06, 19:25
Jak kupisz to radio to napisz coś o nim jakie ma plusy i minusy i czy się opłaca je kupować czy lepiej jednak dołożyć parę plnów:)

pawelek
28-11-06, 21:28
witam
chcę kupić DALCO radio (http://www.allegro.pl/item143681487_sklep_najnowszy_dalco_fa78_podlacz_d ysk_usb_slot.html) i proszę o komentarze do tego radia jego właścicieli
nie musi to być ten konkretny model, wystarczy mi opinia tych co mają Dalco'na bo nie wiem czy warto ufac tej firmie

Powiem tak.
Miałem radio Dalco model CD 1561.
Podobało mi się - w końcu to było moje pierwsze radio. Dałem za nie chyba kolo 299 zł.
Pilot na kierownicę, pilot do ręki, winda itp. I byłem zadowolony.
Ale teraz szczerze to nie polecam. Kupiłem od znajomego używanego Pioneera DEH-1330R.
W prawdzie bez MP3 itp. ale o niebo lepszy dźwięk :!: . To moje prywatne odczucie i widać
było WYRAŹNIE różnicę w odtwarzanych płytach (hip-hop, techno, dance) a nie jestem
jakimś wymagającym melomanem.
Wprawdzie także i pioneera wymieniłem na nowszy model sony, ale w porównaniu Dalco do
Pioneera to spora różnica.

Raveland
30-11-06, 19:32
nie kupuj bo to szajs jednosezonowy
kumpel ma i ledwo co mu plyty czyta o ile jeszcze odczyta
jakosc dzwieku jest okropna najnizsze modele sony graja o niebo lepiej od dalco

sailence
30-11-06, 22:34
ok, temat zamknięty
kupiłem Pionka DEH-2800MP - rewelacyjny model za tą cęnę - nie żałuję :D:D:D
pozdro i dzięki za pomoc

Piotrek.
01-12-06, 16:16
kupiłem Pionka DEH-2800MP - rewelacyjny model za tą cęnę - nie żałuję :D:D:D

Hehehe :!: i co źle Ci ktos doradził abys dolozyl troche plnów i kupił markowego grajka :P
PzdR

maly187
16-12-06, 01:01
miałem okazje naprawiąc pare tych allegroskcih bublich wszystko na jedno kopyto prawde mówiac tevion medion roadstar wsio jedno i to samo elektonika prawi identyczna optyka -można przełożyc do innego radia i bedzie chodzic w tych laserach siada najczesciej układ co steruje silnikami optyki objawa - po paru sekundach odtwarzania układ sie przegrzewa a radio kołkiem staje wada nastepnioe słabej kaości plastik peka przecieraja sie przyciski ogólnie dno ja tam niepolecam kibel radia chodza jak chca oczywiscie bedzie przypadek że sie trafi dobry model ale raczej żadkość elemety elktroniczne w tych radiach są tak robione masowo że jakość jest ich kiepska i sie psuja co tu wiecej pisac.....