Zobacz pełną wersję : FELGI 17
witam.Moze ktos wie czy zmieszcze felgi 17 z oponami 40mm do Hondy Civic 3d z 97 roku ( 6 generacja). Z gory dzięki. :D
a czemu maja nie wejsc jak masz dobre et to wejda
Et musi byc 35-38
i szerokoasc felgi max 7,5" a najlepiej 7"
A przy niższym zawieszeniu też wejdą 17"?
a co to są opony 40mm? :D
to w koncu jakie felgi chcesz zamontowac w innym temacie piszesz o 15 z opona o szerokosci 205?
17 na pewno wejda przy obnizonym.
Et moze byc nawet 40, takie mam u siebie w aucie ale to 5 gen.
Najlepiej znalezc felge o szerokosci 7 cali
i zalozyc na nie opony 205/40
wszystko zalezy od ET ale szersza niz 7,5 cala to raczej nie wejdzie. a opona 40mm to penie profil 40% :D tylko z jakiej szerokosci bo 195/40 a 225/40 to spora róznica :wink:
mam kilka rożnych felg i chce tak dobrac zeby wygladalo jak najlepiej i zeby jazda była w miare stabilna. Bo na katowickiej na koleinach buja ze ho ho. A przy 240 km/h to juz problem.
A przy 240 km/h to juz problem.
a przy 280km/h zeby tez dawalo rade nie zapomnij ;)
zmiennikiem koła 13 (czyli seryjnego w tym roku) jest 215/40R17
235/40R17
A przy niższym zawieszeniu też wejdą 17"?
przy 17 musisz obniżyć będzie to wyglądało troszke dziwnie
Bo na katowickiej na koleinach buja ze ho ho. A przy 240 km/h to juz problem
no tak a przy 17 wogóle nie będzie bujało... tylo że będzie Cię machało w jedną i w drugą stonę ! mi przy 195 na kolejnach auto lata a przy 215 ...
ps. sielka82 - czy nie mogłeś tego wszystkiego w jednym poście umieścić tylko owtorzyłeś chyba ze 4 tematy :twisted:
a jaki masz indeks predkosci opony?
a ja w zyciu tyle nie jechalem :? samochodem
wkladaj 17" jak dobrze obiezesz ET i szerokosc opony ( sugeruje 205) top nic nie bedzuie tarlo nawet przy glebie 70mm
kolega ma chyba VTI w 6G bo te 240km/h to chyba nie d14
d14 max przy dobrym wietrze 195 licznikowo 8)
zapewniam cie ze d14!!!!!!!!!!!
ale nie seria. zeby bylo jasne
ale nie seria. zeby bylo jasne
Może jakiś wykresik z hamowni masz? Chętnie by wszycy zobaczyli jaką mocą legitymuje się to D14, a tak przy okazji to napisz zakres przeróbek jeśli możesz.
daj jakis wykresik albo napisz co tam masz bo ze magnetyzerem i stozkiem d14 240km/h nei lata, takich bajkopisarzy bylo tu jzu na peczki wiec jak chesz aby cie ktos traktowal powaznie to daj dowody na takie teksty. pozdro