Zobacz pełną wersję : Wysokie obroty
Mam takie pytanko w kompie obroty ustawione sa na 750 a ja mam jakies 1200 i robilem juz wszystko..Czyscilem przepustnice, czyscilem krokowca sprawdzalem weze wszystkie itd.. i nic dupa dalej to samo..przy samym odpaleniu odrazu wskakuje na 2000rpm czy zimny czy cieply i tak jest 2000 obrotow..potem schodzi (na zimnym jest caly czas 1,5 a jak sie rozgrzeje to 1200) gdy odpinam silniczek krokowy to obroty spadaja do 900 i tak samo jak docisne mocno sprezyne od przepustnicy to spada minimalnie obroty o jakies 100 moze..Linka od gazu nie jest mocno naciagnieta..swiece nowe ngk z aso wszystkie uszczelki tak samo ssacy itd..nie ma zadnego bledu..juz nie mam pojecia co to jest..moze wy pomozcie Mi jakos..
Wyreguluj obroty śrubką na przepustnicy, bo coś masz za duże bez krokowca.
Miałem dokładnie tak samo na wgranych mapach po przełączeniu na seryjne było ok wpisane było 750 na jałowym trzymał około 1200 też przy odpalaniu wskakiwał na 2000 i po chwili opadały . Po jakimś czasie wgraliśmy inne mapy i jest ok
Wyreguluj obroty śrubką na przepustnicy, bo coś masz za duże bez krokowca.
j.w.
Przy odpiętym silniczku powinny być 450(+/- 50)
sprawdź czy Ci lewego powietrza nigdzie nie łapie, ja miałem podobnie i u mnie na łączeniu kolektora ssącego z głowicą uszczelka puszczała
No wiec tak srubka juz krecilem nie dalo to praktycznie nic..no wiec ja na odpierym mam 900..powietrza nie lapie po 1 uszczelka aso po 2 psikalem na kolektor i patrzylem czy cos sie dzieje i nic..tez Mi sie wydaje wlasnie ze to jest cos z mapa powalone..auto bedzie strojone dopiero gdzies za miesiac wiec lipa..nie wiem czy wyciagnac kapa i zawiesc zeby wgrali mapke jeszcze raz??co radzicie?