Zobacz pełną wersję : elektryka warjuje czy to przez radio??
Witam mam taki problem jak jadę i radio jest wyłączone to wszystko gitara ale po włączeniu radia to po chwili tak jak by radio nie dostawało prądu bo gaśnie i zaczyna mrugać jak by się chciało z powrotem włączyć ale coś odcinało prąd dodam ze jak się tak dzieje (radio zacznie mrugać) to podświetlenie deski świeci coraz słabiej wycieraczki również zaczynają chodzić coraz wolniej i najważniejsze wskazówki obrotomierza i prędkościomierza spadają na zero po wyliczeniu radia( ściągam panel) po przejechaniu kilkuset metrów zaczyna wszystko wracać do normy ale radio musi być wylonczone:/ wie ktoś co morze się dziać ?? albo jak się zabrać do diagnozy tego problemu i jak to spr?
ShiroiTokage
27-09-10, 22:56
a co to za radio?? znaczy nowe czy jakiś rupieć z odzysku?
noradjo kupilem rok temu za 300 zl kenwood
ShiroiTokage
28-09-10, 20:12
Zakładam że było nowe i jest po gwarancji. Na pewno to jest jakieś zwarcie. Pytanie, czy to wina radia, czy instalacji. Najłatwiej to jechać do elektryka :p ale nie po to to forum jest ;)
Najpierw sprawdzimy radio, czyli wymień na inne i sprawdź co się dzieje. Potem możesz sprawdzić swoje radyjko w innym samochodzie. (ale jest ryzyko że coś sknocisz z instalacją, więc uważaj, najlepiej testować na jakimś złomie. Możesz też podłączyć w domu do do zasilacza, oczywiście jak się na tym znasz:o )
Aha... i napisz coś o kablach i kostkach, czy wszystko oryginalne itd.
w nim jest bezpiecznik, czy gwozdz? wyglada, jakby bylo w nim zwarcie, ciagnelo masakryczne ilosci pradu i napiecie w instalacji kucalo. z drugiej strony, ktorys bezpiecznik powinien strzelic...
delsolgdynia
30-09-10, 19:00
a ja podejrzewam ze masa radia moze byc za slaba :)
hmm wczoraj spróbowałem włączyć radio i wszystko chodziło jak dawneij:/ martwi mnie ze problem sam się rozwiązał bo w każdej chwili może wrocic:/ jak będę miał chwile wolnego to wybebeszę radio i obejrze dokładnie kable od radia. dzięki Panowie za propozycje od czego zacząć.