PDA

Zobacz pełną wersję : Nowy reflektor i brak poprawy świecenia

Kubuniek
26-09-10, 22:35
Witam. Dzisiaj byłą chwila by przetestować nowy reflektor na drodze podczas jazdy po ciemku. Niestety muszę stwierdzić, że mimo iż reflektor jest nowy to kiepsko świeci.
Reflektor jest firmy TYC i wygląda solidnie i na pewno dużo lepiej niż wypalony stary.
I teraz pytanie, czy może być to związane ze zużytymi żarówkami H4, które działają, ale ich skuteczność jest mierna?
Pozdrawiam, Kuba

karmel
26-09-10, 23:19
Jak najbardziej żarówek, ale po wymianie nie spodziewaj się cudów:o Polecam żarówki Tungsram +60/90% Dobre i tanie:)

Kwapcio23
27-09-10, 02:50
Jak najbardziej żarówek, ale po wymianie nie spodziewaj się cudów:o Polecam żarówki Tungsram +60/90% Dobre i tanie:)

+90% polecam. Chociaż jak pojeździsz to się przyzwyczaisz, bo i tak nie daje to takiego efektu jak światła w innych autach gdzie działa to wszystko skuteczniej nawet na zwykłej żarówce.

Kubuniek
27-09-10, 10:37
Bo zauważyłem, że w Hankach jakoś mało efektywne jest oświetlenie. Dlatego wymieniłem reflektory a tu kiszka.

mozes
27-09-10, 15:21
Ja kiedys też najpierw wymieniłem jeden reflektor i nie było efektu po wymianie drugiego było już o wiele lepiej. Reflektory były firmy Depo. Niestety V gen ma już takie lipne oświetlenie.
pozdr