PDA

Zobacz pełną wersję : 0grzewanie tylnej szyby.

windriders
25-09-10, 16:24
Mam problem z ogrzewaniem tylnej szyby włączam guziczek od ogrzewania słysze takie pstryknięcie na przekażniku w skrzynce bezpieczników ale dalej nic sie nie dziej Paski na szybie całe podłączenie całe przewody nie przerwane jaka morze być przyczyna? Kidyś na chwile mi się załączyło a gdy wyłączyłem i włączyłem dupa nie działało.

jozek_marek
27-09-10, 22:54
Przekaźnik... Musisz znaleźć w skrzynce który to jest. Może pomoże wyjęcie i włożenie (ewentualnie stuknięcie nim o coś twardego) albo wymiana. Poszukaj jeszcze czy nie ma gdzieś w skrzynce identycznego przekaźnika i podmień je. Sprawdzisz czy to na pewno wina przekaźnika, lecz wg mnie na 99% tak.
Miałem kiedyś podobną sytuację w CN1 z klimą. Wiatrak chodził a sprężarka nie odpalała. Przekaźniki były identyczne od sprężarki i kompresora. Zamieniłem i Klima hulała. Później powróciłem do pierwszej konfiguracji i wszystko wróciło do normy. Całe lato klima chłodziła.

kanio1
21-10-10, 08:36
witam.
mam podobny problem tzn wlaczam ogrzewanie, i nic. Prad na paskach jest (tylko na 2 nie ma) ale nic nie grzeje tj nawet para nie chce schodzic :(