Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Samodzielna naprawa nadkola-potrzebna pomoc

Hondziarz84
25-09-10, 15:58
Niestety na mojej Hani na dwóch nadkolach zaczęła wychodzić rdza. I w przyszły

weekend chciałem się za to wzi±ć. I mam kilka pytań:

czy żywica epoksydowa się nada do takiej naprawy?

jak dobrać lakier? To znaczy gdzie mogę znaleĽć kod lakieru który jest na samochodzie?

Gdzie kupić lakier?( Warszawa i okolice)

Sorry za takie pytania ale nigdy nie bawiłem się w naprawy blacharskie:) Pozdrawiam i

i z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi.

mafia35
25-09-10, 17:04
Jak się nigdy nie bawiłe¶ to może lepiej daj sobie spokój? Najlepiej zrobić reperaturkii u blacharza a nie pchać się w żywice i inne badziewia, bo za rok ruda wyjdzie ci obok szpachli. Kod lakieru jest na ¶rodkowym słupku od drzwi kierowcy.

karas
25-09-10, 19:56
temat juz byl
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?41167-Rdza-powracaj%B1cy-problem...

reXio
25-09-10, 22:08
Po kodzie lakieru nie dobierzesz. Pasiloby jakby auto mialo rok, moze dwa. Teraz musisz dobrac odpowiedni kolor. Ale tak jak mowia chlopaki wyzej, zywica jest pic na wode, lepiej reperaturki i dac do dobrego blacharza. Bedzie porzadnie i na lata.

kanciaty6
25-09-10, 22:33
tak to prawda lepiej odkrecic klapke wlewu i dac dorobic komputerowo farbe , bedzie pewniej ze taka sama ! i lepiej sie nie bawic w zywice sam robilem na wiosne i tak ruda wyszla teraz mam wspawane reperaturki z allegro , kumpel wzial odemnie 200 zeta od elementu i powioem ze fachowo zrobil ! i teraz potrzyma ! lepiej wydac troche wiecej kasy i cieszyc sie dluzej !