Zobacz pełną wersję : jakie głosniki do tyłu w coupe V gen????
witam. pytanko jakie powinny być głośniki w coupe w V gen? owale? czy okrągłe? jak tak to jakie rozmiary. i jeszcze jedno, czy z tyłu trzeba wycinać dzióry? czy tam akurat w miejscach głośników jest jakaś powierzchnia cienka? a może polecacie jakieś głośniki? z przodu mam sony 3-drożne.
tam sa juz raczej otwory... okrągłe...
mnie weszły okragłe 16stki - lekko podginałem blache
no od dołu widze że są mocowania i tak dalej, jest jakaś gąbeczka jakby przyklejona i w tym miejscu jak pukam to wydają się inne odgłosy ja na podszybiu w innym miejscu, ale od środka auta to jest jednokita pwierzchnia, czyli już tam nie trzeba nic wycinać?
Z tego, co podaje wyszukiwarka na np. www.crutchfield.com to tam jest miejsce na 13cm głośniki (5.25 cala). Ale, tak samo jak z przodem, można walczyć o większe (jak podał Lcfr).
ja wyciałem wieksze dziury, zapakowałem 20cm blaupunkty 3 drozne, plus wygłuszyłem półeczke i na samym radiu, naprawde pięknie gra, basik jest dosyć soczysty, szczególnie z płyty. jednak minusem jest,że przy 0 ustawieniu tył zagłusza przód. ogólnie brakuje solidnego głębokiego basu z bagażnika.
że przy 0 ustawieniu tył zagłusza przód. ogólnie brakuje solidnego głębokiego basu z bagażnika.
dlatego proponuje zostawic tyli zamontowac suba i porzadny zestaw na przod.
wydaje mi sie ze to lepsza opcja