Zobacz pełną wersję : Pompka pedału sprzęgła do Del Sola D16Z6
Siema,
leje mi się spod pedału sprzęgła, i chce wymienić pompke sprzęgła, raz już wymieniłem ale się znowu leje, i tu moje pytanie jakiej firmy kupić pompke żeby byla pożądna i żeby nie padła jak poprzednia?
Prosiłbym o jakieś konkretne propozycje pompek - linki, firmy, numery katalogowe etc no i cene jak ktoś wymieniał i pamieta ile zapłącil.
Z góry dzięki
Pozdrawiam
skolopendra
24-09-10, 19:14
kupiłeś używkę czy jakiś zamiennik?
najlepiej to chyba uzywany oryginał bylo by kupic, ale tez nie wiadomo jak dlugo na tym pojezdzisz - dobry temat bo sam musze wymienic
tez przez to przechodze, ale te pompki to chyba kazdemu coś podciekają jednym wiecej innym mniej, u mnie widac pod pedałem ze kapie ale płynu prawie w ogóle nie ubywa wiec mozna tak jeździć. Sam kupiłem uzywany oryginal i wymieniłem sam tłoczek bo chciałem oszczędzić sobie troche roboty ale po miesiącu znowu cieknie. Kupno zamieninika jak i uzywanego oryginalu to duza loteria.
jakiś zamiennik kupilem rok temu, chyba z 90zł dałem a zaczeło cieknąć po jakimś czasie, i przez to pedał sprzęgła jest miękki i łapie od połowy a nie tak jak powinien od góry. Od razu uprzedzam że to nie wina sprzęgła że tak pedał łapie, bo wymienilem pare dni temu sprzęgło na nowe pożądne i po wymianie mechanik powiedzial mi że lepiej zebym wymienil ta pompke bo sie z niej leje.
I teraz się zastanawiam jaką ta pompke kupić bo ostatnio dałem 90zł - wziałem tą droższą, bo byla tansza za 60zl - i wychodzi na to że tak czy inaczej to był badziew.
za 120 pln kupilem pompke sprzegla Nissin :)
Yotomeczek86
03-10-10, 02:52
Odświeżam lekko ;)
U mnie też ta pompka się wywaliła - nie dość że puszcza lekko płyn to ma luzy na niewciśniętym pedale... Nie ukrywam że płynna zmiana biegów w tym przypadku jest kłopotliwa ;)
Nemereth gdzie tą pompkę kupiłeś?
skolopendra
03-10-10, 10:46
http://allegro.pl/pompa-sprzegla-nissan-200-auster-cherry-sunny-i1255898308.html
;)
Yotomeczek86
03-10-10, 13:43
http://allegro.pl/pompa-sprzegla-nissan-200-auster-cherry-sunny-i1255898308.html
;)
To chodziło o pompkę firmy Nissin a nie pompkę do nissana :o
Yotomeczek:
www.jdmshop.pl
albo zadzwoń bezpośrednio do Daniela: 512 54 45 54
Generalnie kupiłem Aisin ale w pudełku Aisin jest pompa Nissin ;)
Muzyk-Grzes
06-10-10, 18:58
A nie bedzie prościej rozebrać obecną pompkę i wymienić komplet uszczelek? Mam gdzies pompkę Nissin jutro jade po zestaw naprawczy, w piatek bedzie do sprzedania.
skolopendra
06-10-10, 19:03
i wymienić komplet uszczelek?
niestety nie jest to zbyt pewna i trwała inwestycja
Muzyk-Grzes
06-10-10, 19:18
Nie rozumiem czemu? Zestaw naprawczy dedykowany do pompy nissin (AutoFren) co może być niezbyt pewne i trwałe?
skolopendra
07-10-10, 18:08
czemu?
np temu:
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?86616-Regeneracja-przednich-zacisk%F3w-hamulcowych./page2
Yotomeczek86
07-10-10, 21:01
Poza tym, koszt nowej pompki jest relatywnie niski i uważam że niema sensu się za przeproszeniem pierdzielić w jakieś regeneracje po których nie wiadomo jak to będzie.