PDA

Zobacz pełną wersję : el. skladane lusterka 6g 3d Problem z podlaczeniem

zeus
23-09-10, 00:21
Witam poszukuje schematu podłączenia el. składanych lusterek od ek9 posiada ktoś może schemacik ?
Pozdrawiam

zeus123@o2.pl

ppm702
23-09-10, 10:19
a po co Ci schemat jak to proste jak siusianie ;)

zeus
23-09-10, 19:06
a po co Ci schemat jak to proste jak siusianie ;)

Cześć Piotrek po to ze mam inny przełącznik jak podłączam według poniższego schematu kolorystyka przewodów się zgadza (oprócz + który według przewodów powinien być tam gdzie relay) aczkolwiek lusterka pracują nie poprawnie :/
http://i9.photobucket.com/albums/a83/qtmac_mien/swap%20info/ek9wiring.jpg

(wtyczka jest tego samego kształtu)

leciak
24-09-10, 14:44
Zeus: jaki masz przelacznik, z podgrzewaniem czy bez? Mam gdzies zapiski do przycisku z podgrzewaniem (siedzialem z miernikiem i sprawdzalem gdzie jest obwod zamkniety przy kazdym wcisnieciu :) )

Chipsy2
24-09-10, 18:31
Na podstawie tego zakładałem lustra z EG6 do swojego EG3 i działa jak szalone.

Kolory się troszkę nie zgadzały ale miejsca we wtyczkach jak najbardziej.

zeus
26-09-10, 23:24
Zeus: jaki masz przelacznik, z podgrzewaniem czy bez? Mam gdzies zapiski do przycisku z podgrzewaniem (siedzialem z miernikiem i sprawdzalem gdzie jest obwod zamkniety przy kazdym wcisnieciu :) )

oryginal ek9 ze skladaniem :/

Na podstawie tego zakładałem lustra z EG6 do swojego EG3 i działa jak szalone.

Kolory się troszkę nie zgadzały ale miejsca we wtyczkach jak najbardziej.

tylko ze ja mam wtyczke 2 rzedowa taka jak na obrazku w poprzednim poscie :(

E2rd
30-09-10, 09:50
Z tego co pamiętam to w EK9 występują też przełączniki, do których nie używa się przekaźnika. Ja mam taki zestaw. Z przełącznika wychodzą dwa kable i idą równolegle do lusterek. Przełącznik w sobie odwraca polaryzację. Jak wciśniesz przycisk od składania to zostaje wciśnięty i ponowne wciśnięcie wyciska go ?? Czy jak wciśniesz to za każdym razem wraca do swojej pozycji ??

zeus
30-09-10, 19:26
Z tego co pamiętam to w EK9 występują też przełączniki, do których nie używa się przekaźnika. Ja mam taki zestaw. Z przełącznika wychodzą dwa kable i idą równolegle do lusterek. Przełącznik w sobie odwraca polaryzację. Jak wciśniesz przycisk od składania to zostaje wciśnięty i ponowne wciśnięcie wyciska go ?? Czy jak wciśniesz to za każdym razem wraca do swojej pozycji ??

Kolego wlasnie o moim przelaczniku mowisz :D naciskam jest wcisniety naciskam ponowanie jest "odcisniety" i we wtyczce nie mam kabla do sterowania tylko dwa zielone (z kolorem nie pamietam jakimi) wiec ide zaraz do auta sprawdzic to :D

Radek82
13-08-11, 23:01
chłopaki mam taki problem moje lusterka się składają ale z regulacją jest kicha :(,jak reguluje góra dół to oba lusterka chodzą mam przycisk jedno rzędowy