Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wywala płyn chłodzacy w D15b7

Przemas 81
22-09-10, 14:18
Od jakiegos czasu zaczeło mi wywalac płyn chłodzacy ze zbiorniczka wyrownawczego przy ostrzejszej zezdzie,chodz wskazowka temperatury czasmi skacze na czerwone pole momentalnie a czasmi nie, stawiam na uszczelke pod głowica ale do konca nie jestem pewien,wiec jak bedziecie mieli jakies pomysły bede wdzieczny za jaka kolwiek pomoc .

jasiek09
22-09-10, 15:21
bardzo dobrze stawiasz,spalinki wypychają płyn, po za tym to chyba nie ten dział

Rodman
22-09-10, 22:10
niestety uszczelka pod głowicą padła... rób jak najszybciej i nie oddawaj głowicy do planowania byle patałachowi...

majson
24-09-10, 23:14
Mialem podobna sytuacje w Bmw 730i i tez stawialem na uszczelke pod glowica. Naszczescie po wykeceniu termostatu okazalo sie ze sie zacioł i nie chodzil. ja bym sprawdzil najpierw ta opcje. wyjmij termostat wez do domu wloz do garnka z woda i zagotuj i zobaczysz czy dziala a poza tym bedzie widac.

Bacus___19
27-09-10, 09:08
Zmien najpierw termostat albo go na chwile wyjmij i sprawdz czy dalej tak bedzie nie jest naprawde duzo roboty.. jak dalej bedzie wymieniaj uszczelke..

majson
27-09-10, 15:31
Dokladnie roboty przy wyjmowaniu termostatu jest z 10 min dluzej trwa suszczanie plynu :P manual jak to sie robi jest na forum bo ktos robil przy okazji...

jasiek09
28-09-10, 12:38
jakby to był termostat to by gotowało płyn cały czas a nie tylko przy ostrej jeździe

majson
28-09-10, 19:23
Zobaczymy co napisze autor posta bo sam jestem Ciekawy diagnozy.

majdan
29-09-10, 10:54
Jeżeli temperatura wody jest bardzo wysoka, a płyn tak sie gotuje, że wywala go przez zbiorniczek - to sugeruję zacząć od podstawowej czynności - odpowietrzenia układu chłodzącego. Czasami jest to właśnie przyczyna takich obajwów.

Przemas 81
30-09-10, 17:32
Jednak była to uszczelka pod głowica ,wymieniłem ja i jest wszystko ok,termostat był sprawdzany i było wszystko ok z nim ,dzieki za pomoc