PDA

Zobacz pełną wersję : Mechanizm wycieraczek do wymiany

marhyl
20-09-10, 16:27
Od jakiegoś czasu strasznie skrzypi mi przy włączaniu wycieraczek.
Początkowo myślałem że to pióra wycieraczek się zużyły,ale po wymianie jest to samo,nawet jak odegnę ramiona to słychać takie szorowanie.Najprawdopodobniej coś się dzieje z mechanizmem wycieraczek,lub poszedł silniczek od napędu mechanizmu-łożysko.
Może już ktoś to naprawiał i wie , jak się do tego zabrać.Może jakieś foto jak taki mechanizm wygląda.
Honda Civic 1996 5d przed liftem.

szastal
20-09-10, 19:44
Było raczej sporo o silniczkach, druga sprawa zdejmij sobie ten plastik na dole podszybia, trzyma się na plastikowych zatrzaskach, filozofii nie ma i będziesz wiedział co i jak.

zoy
24-09-10, 15:43
a "smarował" ktoś mechanizm wycieraczek ? strasznie mi pierdzi :D

szastal
24-09-10, 16:39
a "smarował" ktoś mechanizm wycieraczek ? strasznie mi pierdzi :D

Ja jak wymieniałem silniczek to rozebrałem ten cały mechanizm, wyczyściłem i nasmarowałem gdzie trzeba, działa wyśmienicie cały czas.

KORVAX
30-09-10, 00:16
Było raczej sporo o silniczkach, druga sprawa zdejmij sobie ten plastik na dole podszybia, trzyma się na plastikowych zatrzaskach, filozofii nie ma i będziesz wiedział co i jak.

mam małe pytanko: poodkręcałem wszystkie wkręty i zatrzaski naokoło z tylnej klapy, ale jednak ten plastik się trzyma gdzieś na środku i nie wiem czy na siłę próbować go wypiąć czy są jeszcze jakieś schowane mocowania?

szastal
30-09-10, 09:29
mam małe pytanko: poodkręcałem wszystkie wkręty i zatrzaski naokoło z tylnej klapy, ale jednak ten plastik się trzyma gdzieś na środku i nie wiem czy na siłę próbować go wypiąć czy są jeszcze jakieś schowane mocowania?

Niestety tego jeszcze nie ruszałem, ale można się tylko domyślać że może jest jakiś zatrzask jak przy boczkach od drzwi żeby to się nie owieszało .