Zobacz pełną wersję : sonda pomieszane kable
witam, zamontowalem kolektor 4-2-1 i przedluzalem kabelki z sondy lambda ale 2 musialem pomylic (bialy, zielony i 2 czarne) wlasnie te 2 czarne, zaczol palic jak smok ale z samodiagnostyki nic nie wyszlo oprocz bledu ABS 6-1, 5-4. wczoraj te czarne kable polaczylem na odwrot-zobaczymy czy normalnie bedzie palic. pytanie jest takie czy przez zle polaczenie tych kabli moglem sonde lambda spieprzyc???
obawiam się że mogła paść bo na któreś kable idzie napięcie dogrzałki.
dobra juz wszystko wiem, 2 czarne to masa wszystko jedno jak je polacze, nastepny to grzalka i ten 4 to zapomnialem, ale jeden byl zle zrobiony i nie bylo styku, dzis naprawilem powinno byc ok, takze tamat do zamkniecia.
dobra juz wszystko wiem, 2 czarne to masa wszystko jedno jak je polacze, nastepny to grzalka i ten 4 to zapomnialem, ale jeden byl zle zrobiony i nie bylo styku, dzis naprawilem powinno byc ok, takze tamat do zamkniecia.
Nie 2 czarne masa tylko jeden z czarnych to masa a II czarny to grzałka...
napewno czyli 1 czarny masa, 2 czarny grzalka a bialy i zielony? jestes pewny tego co napisales?
napewno czyli 1 czarny masa, 2 czarny grzalka a bialy i zielony? jestes pewny tego co napisales?
schemat jest do pobrania w dziale manuale
biały czujnik
zielony diagnostyka ktory sprawdza czy sonda jest sprawna
masz racje poszukalem po necie, teraz obczaje w manualu, dzieki nara
a jakby sie okazalo ze sonda jest do dupy, to do mojego d16y8 podejdzie z innego silnika sonda 4 zylowa czy tylko z y8??
Inna też powinna podejść ja jeździlem od fiata;)
firefox_pl
25-09-10, 19:12
witam
jako ze mam podobny problem podepne sie pod temat
osatnio moje z6 zaczelo masakrycznie duzo palic okolo 12 litrow , gdzie wczesniej zazwyczaj miescilem sie w 8,5
postanowilem sprawdzin sonde , otwieram maske a tam taki kwiatek:
http://img837.imageshack.us/img837/6864/sondap.jpg
kable sa ewidetnie zamienione , kompletnie nie mam pojecia w jakim celu
i co teraz , jest sens podlaczac tak jak to powinno byc (tak jak wskazuja kolory kabli) ?
czy odrazu zaopatrzyc sie w nowa sonde i wtedy dobrze podlaczyc ?
dodam tylko ze robilem samodiagnostyke i nie ma zadnych bledow ,co najdziwniejsze po odlaczeniu kostki sondy i odpaleniu tez nie pojawia sie check engine