Zobacz pełną wersję : ile może kosztować wymiana reperaturek tylnych w ej9
jak wyżej w temacie mam kilka wycen u siebie chciałbym poznać ewentualne wasze ceny
Co prawda w EG4, ale mnie w lipcu facet wspawał obie reperaturki + wygiął i wspawał dwa progi (a w zasadzie połówki, bo nie całe były zeżarte) za 400 zł plus moje repetraturki (140zł) i blacha na progi (free). Tyle tylko, że to znajomy więc taniej policzył :cool: Za malowanie (już inny facet) wziął 650 zł - dwa błotniki plus poprawki obydwu drzwi.
Zależy kto, zależy jak, zależy gdzie :)
Jak ma być dobrze to bez 1.5-2k nie podchodź.
no tez tak mam do 2 tyś wycenekę
dokładnie ;) ja za pomalowanie całego auta ze wstawieniem ćwiary płaciłem 2,5 k :D
a jak z gwarancją za tego typu robotę? planuje polatać moją hania jeszcze ze 3,4 lata czy do tego czasu wyjdzie po takiej naprawie czy raczej reperaturki wstawiam i zapominam o sprawię, wiadomo pod warunkiem zrobienia tego w pewnym warsztacie
Zawsze musisz sobie liczyć te 400zł za element + twoje reperaturki, ale zależy gdzie chcesz robić jak zrobisz w jakimś mniej renomowanym warsztacie to wezmą 300zł od elementu, przykładowo u mnie w robocie (Serwis VW) biorą 500zł.
Ja robiłem u ziomka w swojej ej9 i zapłaciłem 500zł za dwie reperaturki. A ogółem doszło malowanie całego auta za 1400 czyli łącznie 1900 :)
A mnie wyszly reperaturki 130zl 500zl za wstawienie reperature, progu i malowanie razem ze zderzakiem +dopasowanie dokladki tylnej, z listawmi bocznymi i progami bocznymi i z drzwiami z jednej storny czyli 630, i nie u zenka tylko u kolegi w profi warsztacie:) jednak znajomosci pozwalaja oszczedzac:) a i malowanie w komorze wiec po 2h juz skladalem
a ja sobie wymieniałem sam;]
na górnym śląsku 400-600zł za samo wstawienie reperaturek i przygotowanie pod malowanie(oczywiście miejsc ich wstawienia)
Kondraczek
30-03-11, 10:56
W Lublinie około 1000 za stronę trzeba liczyć+/- jakieś 200zł na gotowo.
2 tysie to raczej chora cena w stosunku do wartosci auta...w Łodzi w tamtym roku kosztowało mnie to 600pln za strone...i to max jaki mozna dać. Po dwoch latach i tak wyjdzie:)
800zł koło Wołomina robiłem. 2 elementy malowane . i moja była blacha za 180 zł . ale niestety ciężko dopasować kolor supersonic blue kobiety nie widza różnicy ale ale widać trochę. Gosiu zrobił to git robi w aso nissana a po pracy dorabia
Jak ma być dobrze to bez 1.5-2k nie podchodź.
To chyba platynowe te reperaturki :O Mój magik - 700zł. Lakier i reperaturki w cenie. 2 zimy elegancko wytrzymało.
2 koła za wspawanie 2 blaszek, pomalowanie błotników i cieniowanie zderzaka... :rolleyes:
150 wspawanie reperaturki placilem plus malowanie 200 zl i jeszcze lakier do tego doszedl 300ml 59 zł
jaki jest sens wstawianie reparaturek za 2 tysiące, skoro po 3 latach i tak znowu będzie problem ?
no właśnie ,ale tez czy sens ma robienie czegoś żeby rok trzymało za 200-300 taniej.
jaki jest okres średnio wytrzymania takich reperaturek???
no właśnie ,ale tez czy sens ma robienie czegoś żeby rok trzymało za 200-300 taniej.
jaki jest okres średnio wytrzymania takich reperaturek???
Różnica nie wynosi 200-300 tylko 1000-1300 między "moją" ceną a ceną spycha.
Wytrzymałość... Zależy jak zrobione. Jak pospawane na odwal to wyjdzie i po pół roku na łączeniu. Jak dobrze to tak jak u mnie - 2 lata i dalej cycuś.
nie no na rok to bankowo muszą dać gwarancje trudno żeby dawać 1000-1500-2000 i nie wytrzymało jednej jesieni i zimy bez gwarancji to nie ma myśle nawet co zaczynac robić