Zobacz pełną wersję : CB RADIO problem
Mam problem z szumami w czasie jazdy oraz slysze swoj glos w glosnikach sprawdzalem 4 CB radia i 3 anteny w kazdym zestawie to samo sie powtarzalo jaka moze byc przyczyna ??
jozek_marek
19-09-10, 21:28
przyczyną słyszanego swojego głosu w głośnikach może być zbyt blisko umieszczony mikrofon do głośników.
Jakie radio i jaka antena? słyszysz w radiu pracę silnika, dmuchawy, klimatyzacji itp?
Wczoraj jeszcze troche posprawdzałem i okazało sie ze jest to winna mojego radia (pioneer deh 1100) ?? radio na gwarancje czy jakis dobry elektryk co to rozkmini ??
jozek_marek
20-09-10, 10:17
ale podaj jakie masz cb i antenę. i na jakich sprzętach sprawdzałeś. Może nie musisz oddawać, może wspólnymi siłami coś wskóramy.
Sprawdzalem znow pare kombinacji po wlaczeniu pioneera cb radio strasznie sniezy wlozylem starego blanpunkta i jest wszystko ok
Temat do zamkniecia przyczyna radio pioneer robi zakucenia , z tego co sie dowiedzialem prawie kazde nowe radio pioneera robi zakucenia
przyczyną słyszanego swojego głosu w głośnikach może być zbyt blisko umieszczony mikrofon do głośników.
Jakie radio i jaka antena? słyszysz w radiu pracę silnika, dmuchawy, klimatyzacji itp?
Ja mam taki problem i nie wiem jak go wyeliminować , na zgaszonym silniku cb działa pięknie, natomiast gdy włączę silnik juz słyszę szumy, a jak odpalę dmuchawę na np 2 bieg to juz dopiero zaczynają się mega trzaski, szumy itp.
zamontowałem filtr przeciwzakłóceniowy, troszkę to pomogło ale nie za wiele. co mam roibć?