Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Bezpiecznik od sondy lambda

abla
21-11-06, 17:32
Witam :) Jak na początkującego przystało przywitałem się niedawno w "Dzień dobry - ...", potem zadałem pytanko w "Chce kupić Hondę -...", potem kupiłem Hondę (Civic coupe D15B7 w budzie EJ2 rok 94-95) i przyszła pora na pierwsze pytanie:
Czy sonda lambda ma gdzieś swój bezpiecznik? W skrzynce bezpieczników nie ma, ale może jest gdzieś indziej. Nie znalazłem na forum żadnej wzmianki o tym, więc może go po prostu nie ma. Pytam, bo np. w Fordzie był - wymieniałem sondy lambda a na końcu okazało się, że to tylko bezpiecznik.
Pozdro :)

MacK
21-11-06, 18:04
nie ma

abla
21-11-06, 19:56
ok, dzięki! Właśnie zabrałem się za wymianę sondy, tylko wpadłem jeszcze zobaczyć czy mogę wsadzić uniwersalną (4-przewodową, tak jak ta oryginalna). Z tego co czytam na forum to chyba mogę, tylko inne są kolorki przewodów, ale to już sobie dojdę co z czym :)

_drobny
30-11-06, 10:29
a do D15Z6 bedzie uniwersalna sonda 4-przew. pasowac?
bo chyba mnie czeka wymiana i nie wiem na jakie koszty mam sie szykowac...

MARIOpl
30-11-06, 10:53
a do D15Z6 bedzie uniwersalna sonda 4-przew. pasowac?
bo chyba mnie czeka wymiana i nie wiem na jakie koszty mam sie szykowac...

120 sonda bosha( a orginal w aso 800 zl ) + wymiana nie wiem ile. sonde masz tylko jedna i jest 1 przewodowa

abla
30-11-06, 16:04
Sprawdź ilu przewodową sondę masz zamontowaną, i taka sama uniwersalna będzie pasować.
U mnie była 4-przewodowa i wsadziłem uniwersalną też 4-przewodową za 74 zł z Allegro i bzyka :)
Jeżeli u Ciebie jest 1-przewodowa to można je dostać w podobnej cenie, np:
http://www.allegro.pl/item146542829_sonda_lambda_1_przewodowa_uniwersaln a.html

_drobny
04-12-06, 18:10
dzieki all za odpowiedzi... okazalo sie ze sonda jednak ale nie do wymiany, poprostu kabelek wypial sie ze złączki :) ja durny jeszcze nie obczajam fury :> takze wsio smiga i kreci ...... pzdr