Zaloguj siê

Zobacz pe³n± wersjê : D15Z6 Obroty na biegu ja³owym ciutke za wysokie??

pacha
19-09-10, 00:53
Hejka wszystkim tym razem mam pytanko jak wyregulowac obroty na biegu ja³owym tzn luzie :-) zawszew by³y troche ponizej jednego tys a teraz sa na 1 tysi±cu i czasami troche wyzej jak wyregulowac je by troche opad³y prosze o pomoc Pozdrawiam !!!!

Budziniak
19-09-10, 03:23
Samodiagnostyka + czyszczenie krokowego i przepustnicy + sprawd¼ czy linka Ci siê nie zacina tzn. spróbuj na wolnych obrotach domkn±æ rêk± motylek przepustnicy

pacha
19-09-10, 11:35
jak sie zabraæ do tskiego czyszczenia krokowego i przepustnicy mozna troche bardziej ³opatologicznie

Budziniak
19-09-10, 11:49
Przepustnicê najlepiej zdj±æ i wypucowaæ ekstrakcyjn± i tak samo musisz post±piæ z krokowym. Otworzysz maskê i patrz±c na ss±cy na pewno bêdziesz wiedzia³ jak to zrobiæ. Du¿o pierdzielenia z tym nie ma ale musisz zwróciæ uwagê na to aby nie uszkodziæ uszczelek przy zdejmowaniu

wiewioor
19-09-10, 12:11
Je¶li ju¿ uszkodzisz uszczelki to ma³e info: uszczelki pod przepustnic± oraz krokowy praktycznie nigdzie nie dostêpne. Ale w ASO do d16z6 kosztuj± odpowiednio 18 z³ oraz 8 z³ + VAT tak¿e niedrogo.

WaSSIL
20-09-10, 00:11
tak na marginesie czyszczenie krokowca masz opisane w odpowiednim dziale

ejzon
20-09-10, 09:15
Hejka wszystkim tym razem mam pytanko jak wyregulowac obroty na biegu ja³owym tzn luzie :-) zawszew by³y troche ponizej jednego tys a teraz sa na 1 tysi±cu i czasami troche wyzej jak wyregulowac je by troche opad³y prosze o pomoc Pozdrawiam !!!!

na przepustnicy jest ¶rubka któr± mo¿na w niewielkim zakresie wyregulowaæ obroty na biegu ja³owym