PDA

Zobacz pełną wersję : Brak podświetlenia zegarów i świateł postojowych

drawen
17-09-10, 23:04
Witam.

Na wstępie chciałem zaznaczyć że bywam tutaj rzadko i jeżeli zdublowałem temat, to przepraszam, ale nie znalazłem nic co by odpowiedziało na moje pytanie.

Dzisiaj kupiłem Civica Coupe EJ2 wersja kanadyjska. Nie miałem jeszcze czasu jej oglądnąć dokładnie, ale już odkryłem jedną wadę. Mianowicie mam z przodu Angelsy i nie świecą mi w ogóle postojówki, tak z przodu jak i z tyłu i brak podświetlenia liczników. Reszta świateł działa jak należy. Gdy włączę światła "krótkie" również wszystko działa z wyjątkiem postojówek z przodu (tył i zegary OK). Natomiast kiedy włączę światła długie sytuacja się powtarza, zarówno tylne światła jak i podświetlenie zegarów gaśnie.

Jeżeli wie ktoś o co chodzi to proszę o podpowiedź od czego zacząć naprawę

tuscan0305
18-09-10, 02:48
sprawdz kostki w przednich lampach...ja też tak miałem i tam było zwarcie....wymień bezpiecznik i tyle....

drawen
18-09-10, 23:09
Może w poprzednim poście nie do końca dokładnie opisałem. Jak przełączę światła na postojowe to żadnej reakcji, ale jak włączę krótkie to wszystko jest ok. Dopiero jak dam na długie to znowu reszta gaśnie.

Nie miałem czasu tego sprawdzać dzisiaj, ale może być taka opcja, że postojówki są podpięte pod światła krótkie i razem z nimi świecą na przodzie, na tyle i licznik, a jak przełączę na długie, to nie ma prądu i cała reszta gaśnie?