Zobacz pełną wersję : Problem z szyberdachem
Witam mam civica z szyberdachem 92-95 czyli v generacjia, mam problem jak w temacie otwiera mi sie tylko jesli popchne reka dalej juz sam pojdzie, przy zamykaniu szybciej sie sklada niz powinien zazwyczaj w polowie proboje juz sie zamknac, mozecie mi w tym poradzic jak to naprawic? zeby idealnie sie otwieral i zamykal za pomoca przycisku i niczego wiecej?
Yotomeczek86
17-09-10, 22:45
Spróbuj pierw przesmarować prowadnice. Jeśli to nie pomoże, to zobacz w jakim stanie jest silniczek.
Wyczysc prowadnice oraz dokladnie przesmaruj calosc silikonem w spray'u - powinno byc sporo lepiej.
Do smarowania nie uzywaj WD-40 badz innych specyfikow na bazie oleju.
Mam ten sam problem. Przesmarowanie dało mi tylko to że już tak nie 'skacze' przy otwieraniu. Szyberdach jakby był przesunięty za bardzo w tył bo wadzi o dach przy próbie otwarcia. :confused: Da się go jakoś przestawić? Myślę że autor tematu ma podobny problem co ja. :eek:
identycznie mam przy otwieraniu tez mi wadzi ( jak by sie przestawił )
Nie jestem do końca pewien ale...
V generacja jeśli chodzi o Sun Roof to ma go na takich "pałąkach" na których też można go trochę wyregulować.
Kolega nie miał przypadku, że się nie chciał zamknąć lub zamykał się prawidłowo tylko jedną stroną?
Jeśli tak to zdejmij podsufitke i sprawdź mocowania tych drutów, może tam będzie przyczyna :)
Chyba, że havok zostawił w spadku szyber od innego auta ;p
z otwieraniem miałem podobny problem, że trzeba mu było pomóc dłonią. Najlepiej zdjąć szyberdach i sprawdzić czy takie druciki z haczykami są swoich miejscach. U mnie po prawej stronie się odhaczył i to było przyczyną wady:) Pozdrawiam;P