Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Szum i 5 cm nizej z tyłu

Xearo
17-09-10, 18:53
Ostatnio usłyszałem, że z mojego lewego tylnego koła wydobywa sie dziwny dźwięk(nie przypominający łożyska) i zauważyłem że to koło siedzi z 5 cm nizej niz drugie tylne. Pomóżcie co to może być

kamil-wawa
17-09-10, 20:41
Ostatnio usłyszałem, że z mojego lewego tylnego koła wydobywa sie dziwny dźwięk(nie przypominający łożyska) i zauważyłem że to koło siedzi z 5 cm nizej niz drugie tylne. Pomóżcie co to może być

sprężyna pękła ??....

demonobiker
17-09-10, 21:16
ale jak polączyć szum ze sprężyna??jakiś dziwny zbieg okolicznoąci chyba że coś obciera i stąd ten szum...

reXio
17-09-10, 21:30
Moze kolo inaczej siadlo, a raczej napewno, moze opona zle sie toczy i dlatego szumi.

kamil-wawa
18-09-10, 08:27
ale jak polączyć szum ze sprężyna??jakiś dziwny zbieg okolicznoąci chyba że coś obciera i stąd ten szum...

a co mogło spowodować że dupa z jednej strony opadła o 5cm? no chyba ze dolne mocowanie sprężyny na amorku przeżarła ruda.

Lub łożysko rozpadło się w pył ale nie wydaje mi się żeby to spowodowało takie opadnięcie. Pozatym można to sprawdzić - złapać koło od góry dwoma łapami i pociagnac do siebie jak lozysko wyrąbane - koło powinno się bujać.

reXio
18-09-10, 09:29
Mocowania sprezyn sa dosc solidne i watpie ze ruda to zezarla. Niedawno zmienialem sprezyny u siebie i calosc wygladala bardzo dobrze. Ja obstawiam peknieta sprezyne.

kamil-wawa
18-09-10, 10:13
Mocowania sprezyn sa dosc solidne i watpie ze ruda to zezarla. .

ja też ostatnio wymieniałem sprężyny i też wydaje mi sie że to nie pada w Civicach napisałem tylko jakie mogą być możliwości patrząc na doświadczenie w innym markach ;)

Tak jak napisałem też obstawiam sprężynę tylko co trzeba wozić w bagażniku żeby sprężyna pękła...

teg
20-09-10, 16:55
Kolega przytaszczył 400kg płytek przez 50km i nie pękła, więc... nie wiem :) Ale też stawiam na sprężynę.