Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem-gasnie w trakcie jazdy

Luxus
16-09-10, 12:06
Witam.
Mam problem z honda civic coupe 94r. d15b7
Na trasie ode mnie do GDANSKA (okolo 200km) zgasla chyba 3 razy i w Gdansku co chwila.
Jest to benzyna /gaz na gazie chodzi dobrze ale co jakis czas poprostu zgasnie.
Na benzynie nie chodzi wogole. Gdy zgasnie musze przekrecic stacyjke 'od nowa-wyłączyc i właczyc zapłon) i wtedy odpalił. ale juz w gdansku auto musialo postac z 2-3 minutki i dopiero odpaliło.Temperatura jest ok. Ostatnio zauwarzylem jakby \filtr paliwa/ przeciekał lekko. czy to mozliwe ze przez to?
Lub mozliwe ze kostka stacyjki jest przyczyną gasniecia auta?
bo jakos ostatnio sporadycznie zdarzało sie ze musialem kilkakrotnie przekrecic kluczyk zeby zapaliły się kontrolki. Prosze o podpowiedzi.;)
szczerze mam nadzieje ze to nic poważniejszego .
Z góry dziekuje.

chomikawr
16-09-10, 22:03
sprawdz filtr powietrza... u mnie to bylo przyczyna podobnych akcji... jesli na benzynie nie jedzie to moze pompa paliwowa... a z gazem to moze byc np parownik

Nemereth
18-09-10, 23:20
Co prawda nie w Hondzie bo w Astrze ale kolega miał taki sam problem. Przyczyną była zła mieszanka paliwowo powietrzna. Jak kolega wyżej napisał może to być filtr albo parownik przy gazie :)

Przemqo
23-09-10, 12:52
Sprawdz czy masz dobra ilosc plynu chlodniczego- mialem podobny przypadek w miescie. po dolaniu problem zniknal
pozdrawiam

Luxus
27-09-10, 12:41
No wiec odswieżam ponieważ auto jednak pozniej po dolaniu płynu ,benzyny i ogolnemu przeglądowi dalej działało. lecz wczoraj wsiadam i ...
rozrusznik kreci. cos tam słychac jakby chciał a nie mogł zapalic. po kicha i zgasnie. a pozniej juz wcale zero reakcji no i dalej nie wiem co to moze byc?
filtr paliwa lekko przecieka.
gdzie szukać przyczyny? filtr. zapłon ? prosze o podpowiedzi

jasiek09
27-09-10, 13:41
wymien filtr paliwa

misiek707
27-09-10, 14:19
Jedz do serwisu gazu na reuglacje/ wymiane filterkow. Jezeli to nie pomoze to pewnie reduktor do wywalenia.

mozes
27-09-10, 15:27
Lub mozliwe ze kostka stacyjki jest przyczyną gasniecia auta?
bo jakos ostatnio sporadycznie zdarzało sie ze musialem kilkakrotnie przekrecic kluczyk zeby zapaliły się kontrolki.

Jest taka możliwość, ja własnie tak miałe, że gasł mi podczas jazdy - demontaż włącznika zaplonu, wyczyścić, przeszlifować styki papierem i będzie dobrze.
Nawet jeżeli problem będzie dalej to będziesz wiedzial, że na pewno to nie jest przyczyną.
Roboty maksymalnie 30 minut.
pozdr

Luxus
27-09-10, 16:46
no dobrze ale nawet gdyby to był reduktor to na benzynie powinien chodzic a on teraz wogole nie odpali. wymienie filtr paliwa i dowiem sie czy to jest przyczyną.|
chyba ze ma ktos jeszcze jakies pomysly?

jasiek09
27-09-10, 21:32
jak masz nieszczelny filtr który nie trzyma ciśnienia to co się dziwisz że to nie jedzie:o

karpik85
27-09-10, 23:31
A przekaźnik pompy to sprawny jest ? Może trzeba go przelutować.