Zobacz pełną wersję : końcowy wydech ,,REMUS''
matizinho1992
15-09-10, 21:02
Witam... Po loginie można poznać,że jestem młody... i zielony.. mam malutki dylemat bo czytałem już po różnych forach i jestem już wogóle skołowany... Otóż przechodze do rzeczy mam Hondzine Civic 6gen 1.4i (75kucy) .. Dostałem ostanio końcowy wydech Remusa i tu rodzi się mój problem ,bo nie wiem czy go założyć ... Czy będzie jakiś przyrost mocy/bądź spadek bo to mały silnik.. czy zwiększy się spalanie.. itp... Wydech ma dwie końcówki.. kosztował 450 euro i był założony w mazdzie 323 1.5... Jeśli mi się nie opłaca go zakładać to mogę sprzedać za dogodną cene... Pozdrawiam ; D
misiek.w12
15-09-10, 22:12
zakładaj nic ci nie będzie nic się nie zmieni ale będzie ładniej go słychać mam także
matizinho1992
15-09-10, 22:29
dzięki za rade,już dostałem podpowiedź jak wyciągnąć z zabaweczki +15kucy ;) chyba jednak zaczne zabawe ...
dzięki za rade,już dostałem podpowiedź jak wyciągnąć z zabaweczki +15kucy ;) chyba jednak zaczne zabawe ...
ciekawe niby jak :p
remus za 450E to ja bym się bał zakładać bo by mi go zaraz ukradli ;)
Sprzedaj ten tłumik. Poczytaj forum tak z 2 miesiące. Będziesz wiedział co zrobić z tą kasą.
matizinho1992
15-09-10, 23:05
Te 15 koni? Przez wywalenie zwężki między przepustnicą a kolektorem i założenie oryginalnej uszczelki.. Ponoć tak są zablokowane seryje 75... A ile mógł bym dostać za ten wydech??? Zależy mi na zwięszeniu delkatnie mocy i momentu jak najtańszym kosztem... w gre nie wchodzi na chwile obecną SWAP...
krzysiek civic
16-09-10, 09:12
sprzedaj wydech i jesli chcesz miec przyrost jakis i fajny dzwiek to zrob caly wydech pytanie czy lubisz glosno czy nie:
na szybko
kolektor 4-2-1 ebay wywalic kata wstawic tlumik srodkowy rpzelotowy i koncowy rpzelotowy i tu amsz wybor wm itd poczytaj
kupic parowe ze stozkiem i załozyc
zamienic ssacy z d14a3 na d16z6 lub d16y8
to takie na szybko i niezbyt drogie mody a efekt bedzie napewno odczuwalny
matizinho1992
16-09-10, 12:17
Może mruczeć ;p ale nie za głośno bo jest podemna stary...... A jakie to są mniej więcej koszty??????
A... wyrzucenie katalizatora nie wchodzi w gre....
krzysiek civic
16-09-10, 12:22
poczytaj na forum to sie dowiesz..przejrzyj allegro.. ale przy wydechu jak cos chcesz uzyskac to niestety ale musi byc przelot mzoesz srodkowy wsadzic ale kat powinien wyleciec
Sam końcowy za 450 euro??? To on pozłacany jakiś, czy co?
matizinho1992
16-09-10, 12:36
nie. chromowany...
Dosyc podobny... nie jestem ekspertem,ale chyba model starszy... http://allegro.pl/tlumik-remus-bmw-z3-tuning-i1234248982.html
krzysiek civic
16-09-10, 13:07
niezbyt tkai tłumik pasuje do hondy..ale sa rozne gusta
Ja kupiłem swoją z taką dwururką i pozbycie się jej było jedną z pierwszych rzeczy jakie zrobiłem. Kiepsko to współgra, ale ważne, żeby Tobie się podobało.
fakt taki remus niebardzo pasi do hondziawek, aczkolwiek montujac takie cudo bedziesz mógł jechac spokojnie w trase ( nie ogluchniesz ) z tego co wiem dedykowany remus ma homologacje i musi spelniac normy glosnosci. Mimo to na twoim miejscu (jezeli chcesz miec cicho a ulepszyc Hanke) sprzedalbym remusa kuipil albo zrobil uszczelke aby odmulic ja na 90 koni do tego kolektor 4 2 1 ebay kat,srodkowy oraz koncowy tlumik z vti
pozdr!!
matizinho1992
16-09-10, 15:55
Dzięki za podpowiedzi. Najpierw biore się za odblokowanie Hani.. postaram się jak najszyciej opisać ja mi to poszło.. A druga rzecz... Kto chce kupic za dogodną cene wydech Remusa ; ) :) Pozdro
check this out! :D
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?5622-Usuni%EAcie-zw%EA%BFki-pod-przepustnic%B1-z-D14A3
matizinho1992
16-09-10, 17:45
A to jest tak samo w każdym silniku?? Bo ja mam D14Z1 EJ9..
skolopendra
16-09-10, 17:47
A to jest tak samo w każdym silniku?? Bo ja mam D14Z1 EJ9..
nie za wiele byś wymagał? :rolleyes:
matizinho1992
16-09-10, 21:17
Za bardzo się zapędziłem ;) ,ale czytałem twoją relacji z modyfikacji Twojego 1.4 ... szacunek i pokorą mam nadzieje ,że sam kiedyś do tego dojde ; ) Pozdro !!