Zobacz pełną wersję : Listwy zderzaka
Witam. Panowie mam problem z wyborem listew zderzaka do mojego Civa EJ9 przedlifta(98r). Znalazłem kilka ofert na allegro w cenie po 12-15zł/szt. oraz oryginały za około 30 zł/szt.(wyjmowane z innych aut). Pytanie: Czy listwy z allegro będą w miarę ok, nie będą odstawały i czy opłaca się je w ogóle kupować. Wiadomo oryginały to nie są, ale zależy mi na tym żeby to jakiś wygląd miało, gdyż moje listwy są troszkę przerysowane i wiem że kupując używki tak czy siak swój wkład włożyć w nie będę musiuał(malowanie itp.).
A może da radę naprawić moje oryginały? Jaki spray polecacie i jakie zabiegi należy przy tym wykonać?. Pozdrawiam Wojtek.
To ja sie podepne pod pytanie, bo jakis szwabski "golf tuner" pomalowal moje listwy wokol calego auta na niebiesko:mad:
I mysle, czy kupic nowe, czy da sie moze jakos usunac farbe, tak zeby nie naruszyc struktury plastiku (np papierem sciernym)...
To ja sie podepne pod pytanie, bo jakis szwabski "golf tuner" pomalowal moje listwy wokol calego auta na niebiesko:mad:
I mysle, czy kupic nowe, czy da sie moze jakos usunac farbe, tak zeby nie naruszyc struktury plastiku (np papierem sciernym)...
O ile się nie mylę, powinno stykać jak spryskasz to jakimś 'Paint Removerem" żeby nie zniszczyć struktury. Ale sądzę, że i tak ktoś te listwy przed malowaniem zeszlifował na gładko. .
Wlasnie kochany golf tuner pomalowal jak leci, bo na rogach troche odchodzi i normalny czarny plastik ze struktura jest :)
wiec stad moje pytanie czy jak użyje jakiegos srodka do scigania lakieru typu scansol to nie popsuje struktury>?