Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Listwy zderzaka

w_rebacz
15-09-10, 17:06
Witam. Panowie mam problem z wyborem listew zderzaka do mojego Civa EJ9 przedlifta(98r). Znalazłem kilka ofert na allegro w cenie po 12-15zł/szt. oraz oryginały za około 30 zł/szt.(wyjmowane z innych aut). Pytanie: Czy listwy z allegro będą w miarę ok, nie będą odstawały i czy opłaca się je w ogóle kupować. Wiadomo oryginały to nie są, ale zależy mi na tym żeby to jakiś wygląd miało, gdyż moje listwy są troszkę przerysowane i wiem że kupując używki tak czy siak swój wkład włożyć w nie będę musiuał(malowanie itp.).
A może da radę naprawić moje oryginały? Jaki spray polecacie i jakie zabiegi należy przy tym wykonać?. Pozdrawiam Wojtek.

sssikor
15-09-10, 18:52
To ja sie podepne pod pytanie, bo jakis szwabski "golf tuner" pomalowal moje listwy wokol calego auta na niebiesko:mad:
I mysle, czy kupic nowe, czy da sie moze jakos usunac farbe, tak zeby nie naruszyc struktury plastiku (np papierem sciernym)...

skilo_one
16-09-10, 09:00
To ja sie podepne pod pytanie, bo jakis szwabski "golf tuner" pomalowal moje listwy wokol calego auta na niebiesko:mad:
I mysle, czy kupic nowe, czy da sie moze jakos usunac farbe, tak zeby nie naruszyc struktury plastiku (np papierem sciernym)...

O ile się nie mylę, powinno stykać jak spryskasz to jakimś 'Paint Removerem" żeby nie zniszczyć struktury. Ale sądzę, że i tak ktoś te listwy przed malowaniem zeszlifował na gładko. .

sssikor
19-09-10, 14:33
Wlasnie kochany golf tuner pomalowal jak leci, bo na rogach troche odchodzi i normalny czarny plastik ze struktura jest :)
wiec stad moje pytanie czy jak użyje jakiegos srodka do scigania lakieru typu scansol to nie popsuje struktury>?