Zobacz pełną wersję : Angel Eyes 5 gen Civic
Szybkie pytanko do posiadaczy wyżej opisanych lamp. Jakie macie żarówki do jazdy dziennej a jakie "długie"? Chodzi mi czy to H1 czy H3. Bo spotkałem się z wieloma opcjami.
Angele Eyes Sonar długie H1 do jazdy dziennej H4.
ShiroiTokage
16-09-10, 21:28
Angele Eyes Sonar długie H1 do jazdy dziennej H4.
Ale H4 używamy do długich i mijania... coś tu nie tak...
http://allegro.pl/reflektor-nowy-honda-civic-92-ringi-angel-eyes-wwa-i1205088342.html
tu piszą że 2x H1 ale to też może zależeć od modelu... chyba ^^
Dzisiaj sprawdziłem. H1 ale H3 też wchodzi bez problemy. Kwestia czy dobrą stroną wszystko :)
Wojtec12345678
16-09-10, 22:48
Mam takie tylko że czarne.
Tylko i wyłącznie h1 do mijania! Miałem h3 w mijania i była KATASTROFA widziałem z 3 m do przodu i nie przesadzam,kiedyś miałem o tym temat tu,wsadź 2xh1 bez żadnego cudowania skoro tak piszą...
Kwestia jak ustawisz. Ja jak je nabyłem to wracałem z Wawy do siebie to też tak widziałem. Po regulacji świeciły o wiele dalej. Teraz mam glebę i znowu widzę tuż przed zderzakiem. Także kwestia ustawienia. I to że żarówka jak włożysz ją do góry nogami będzie walić po oczach albo oświetlać drogę ale zderzakowi :)
Wojtec12345678
17-09-10, 22:48
Tak mi świeciły h3
http://wojtec12345678.wrzuta.pl/obraz/3Nkj05dfbUx/dsc00204
Wsadzenie ich do góry nogami nic nie pomogło...nadal to samo,regulacja góra dół też nic,dobiero jak wsadziłem zwykłe h1 to było ok i mogłem sobie je ustawić...
witam. ostatnio kupiłem takie reflektory z tym że mieszkam w angli a mam reflektory przystosowane do ruchu prawostronnego, wiec jak je założyłem to w ogóle nie świeciły dopiero jak ustawiłem je to cos tam widać. Ma ktoś jakiś panent jak przerobić takie lampy bo jednak świecą na prawo, może pokombinować z żarówką?
Tak mi świeciły h3
http://wojtec12345678.wrzuta.pl/obraz/3Nkj05dfbUx/dsc00204
Wsadzenie ich do góry nogami nic nie pomogło...nadal to samo,regulacja góra dół też nic,dobiero jak wsadziłem zwykłe h1 to było ok i mogłem sobie je ustawić...
Zgadzam się z Tobą i tym foto. Po włożeniu i ustawianiu świecą bokami a środek metr przed zderzakiem....już poszły do ziomka co ma soczewki pod H3 :)
Wojtec12345678
22-09-10, 20:57
witam. ostatnio kupiłem takie reflektory z tym że mieszkam w angli a mam reflektory przystosowane do ruchu prawostronnego, wiec jak je założyłem to w ogóle nie świeciły dopiero jak ustawiłem je to cos tam widać. Ma ktoś jakiś panent jak przerobić takie lampy bo jednak świecą na prawo, może pokombinować z żarówką?
Nie sądze abyś coś z tym zrobił...z żarówką nic nie wykombinujesz...gdzieś był o tym temat chyba tu i pisali że jest to nie do wyregulowania,jeżeli masz oryginały i chcesz takie same to wydaje mi się że musisz kupić inne lampiony nie są drogie i druga sprawa to chyba problemy z przeglądem:) nie wiem jak w anglii ale tu różnie to bywa :)-jeżeli się myle to niech ktoś mnie poprawi :)
już poszły do ziomka co ma soczewki pod H3 :)
Też u mnie leżą 2xH3 xenony a brak chętnych :D
I tak się zdarza. Wystawiaj może trafi się ktoś i kupi. Ja szukam obecnie H1 dobrych. Możesz polecić jakieś linki czy coś? Rozsądna cena do jakości?
Wojtec12345678
22-09-10, 22:36
Ja szukam obecnie H1 dobrych. Możesz polecić jakieś linki czy coś? Rozsądna cena do jakości?
Żarniki czy zwykła żarówa?
Jeśli chodzi o żarniki to kupiłem od tego gościa:
http://allegro.pl/item1192875204.html
Żarnik jak na taką cene wygląda bardzo przyzwoicie i ma dołączoną uszczelke na kablach co nie wszędzie się zdarza,nie była wymagana ponowna regulacja świateł,koleś ma wszystkie temperatury,no i "ponoć"spr żarnik przed wysłaniem i masz chyba 3 miesiące gwarancji.
Polecam temperature 4300 bo 5000 już *******ziela niebieskim :mad:
No ja chcę białe ale komplet bo sprzedałem wszystko w komplecie i nie mam nic :p
Wojtec12345678
22-09-10, 22:49
Przetwornice polecam Keenwooda mają rok gwarancji co rzadko się zdarza :) nie wiem czy gdzieś są w kompletach :p
Z przetwornicami to jest tak że kupisz za 40 zł i wytrzyma rok lub za 100 zł i wytrzyma miesiąc wszystkie są robione przez te same małe chińskie rączki :)
Myśle że jakiś dobry zestaw za 200 zł byś znalazł :) dostaniesz też za 100 zł ale to Twoja kasa :)
kaczka208D
28-07-14, 15:02
Mam pytanie czy reflektory angel eyes producent Sonar będą lepiej świeciły niż oryginalne reflektory w Vgenie ? Są gdzieś jakieś fotki porównujące angel eyes do seryjnych lamp - dużo szukałem ale nie znalazłem żadnych fotek jak świecą angel eyes ?
Druga sprawa czy sama soczewka w tych reflektorach jest dobrze wykonana - nadaje się do montażu zestawu HID ?
miałem kiedyś takie angele (kupiłem używane) w swoim 5gen i po roku wróciłem do seryjnych, słabiutko świeciły dodatkowo ciężko było je porządnie ustawić ale może to "wina" tego że miałem używki
kaczka208D
29-07-14, 11:24
Z tego co czytałem to podobno mają świecić lepiej niż oryginale lampy, ale też właśnie żadnych fotek porównawczych, albo samych fotek jak świecą angele nie znalazłem :(
sonary swieca lepiej niz stare oem stanleye, bo sam mialem OEM=>SONAR=>DENJI=>DENJI RETROFIT. najgorsze wg mnie byly zawrowno OEM jak i DENJI na fabrycznych soczewkach, potem lepiej ANGEL EYES, ale do aktualnych lamp denji po retroficie nie ma nawet startu.
ale to musza byc nowe angel eyes z niewypalonymi soczewkami, bo czesto tam sie wrzuca HID a jak ktos jezdzil 4-5lat to niestety ale ta soczewka w dupe dostawala, no i faktycznie nie jest przyjemnoscia ustawianie tych lamp ale da sie.
kaczka208D
29-07-14, 11:44
Infi, a nie można by było wrzucić do tych lamp jakiś lepszych soczewek ? Wiesz może z jakich aut by pasowały ?
Uchowały Ci się jakieś fotki jak u Ciebie świeciły te angel eyesy?
pierwsze sonary mialy klosz z jakiegos slabego plastiku i szybko robily sie takie przegrzane pajaczki,np mojemu koledze po pol roku na zwyklych zarówkach.Teraz to jest poprawione i np u mnie po dwóch latach klosze jak nowe,i napewno na soczewce lepiej to swieci niz ori. Pegulacja jak wyzej-porazka.żeby dobrze to ustawic czasem trzeba tak opuscic soczewke ze jej czesc chowa sie za obudową