Zobacz pełną wersję : D16y8
Jaki silnik będzie pasował do 6 gen z 97r miałem silnik D16y8 ale odmówił już całkowicie posłuszeństwa ...???
Idealnie będzie pasował d16y8.
najlepiej chyba ten sam kupic, bo wlozysz inny to nie wiadomo czy osprzet bedzie pasowal, a nawet jesli to musisz zmienic komputer etc...
skolopendra
15-09-10, 14:39
Jaki silnik będzie pasował do 6 gen z 97r miałem silnik D16y8 ale odmówił już całkowicie posłuszeństwa ...???
a naprawić się nie da?
a kolektor ssacy dziala ? ;) jak tak to za ile ? :)
Ewentualnie D16y2 ale to z angoli, więc nie jestem pewien czy będzie pasował cały osprzęt, ecu itd.
W każdym bądź razie D16y2 szły w skrzyni z automatem, więc większe prawdopodobieństwo, że nie kupisz trupa.
Nie jestem pewnie czy były również z manualną skrzynią biegów.
Na forum jest wielu speców, którzy na pewno udzielą jakiejś sytej i miłej rady.
W każdym bądź razie D16y2 szły w skrzyni z automatema także ze skrzynią manualną S20.
nie da rady naprawić mechanik powiedział ze jedynie co to głowica ocalała ;/ a inny silnik jak bym kupił z całym osprzętem to w jaki celować bo gościu mówił ze nie za bardzo pasują łapy do mocowania silnika
TOMEK840123
15-09-10, 20:41
Jak głowica cała, to po co od razu cały silnik???
Kup sam dół z jakiegoś D16 i załóż na to czapke z VITKIEM i wio!
KIF a ja to Ci radzę zmienić mechanika. Większość rzeczy da się naprawić a nie od razu wymieniać silnik
z tego co mówił to korbowód się odkręcił wał zrobił sie półokrągły cylinder i tłok uszkodzony no i standard panewki obrócone wał nie wyda na szlifie bo jest zbyt wytarty;/
kup d16y7 ( mozna wyrwac w nieduzych pieniadzach ) oem uszczelke pod glowice przeloz swa glowice i kolektory ssacy i odbytowy i bedzie git . mozesz tez sprzedac swoja glowice jezeli jest cala badz na czesci. dozbierac do d16w4 d16w5 (montowane w hondzie hrv blizniacze do d16y8 ) tez sa na odb 2 czylko nie wiem czy odb2a czy odb2b.