PDA

Zobacz pełną wersję : Stuki z przodu

adiksc
13-09-10, 23:38
Witam..
Od pewnego momentu zaobserwowałem stuki w przednim zawieszeniu( zwłaszcza jezda po kostce brukowej, nieruwnościach) oraz gdy hamuje z 90km/h++. Przy zgaszonym silniku gdy delikatnie ruszam kierownicą na boki to stuki "wydobywają się ze środka zawieszenia przodniego. Wymieniłem przeguby, drążki, końcówki drążków, łączniki stabilizatorów, dodam że tarcze, klocki - nowe Podjechałem dziś do diagnostyki i stwierdzili oni ze to maglownica. Czy spotkaliście się u was z takimi objawami?
Czy mam wierzyć mecherom? Brak wycieków, poziom płynu oki.
Co ewentualnie z tą maglownicą. Kupić używkę na allegro, czy oddać do regeneracji (różnica ceny).
Jeśli ktoś jest z Krakowa to może mi polecić kogoś za dość dobre pieniądze?

Cegła
14-09-10, 00:07
maglownica może oczywiście stukać, w zasadzie wymieniłeś wszystko co mogłeś po za nią. Lepiej regenerować, a używaną możesz trafić w podobnym stanie jak swoją...

adiksc
15-09-10, 16:38
Dam znać co i jak, bo w tym tygodniu będę regenerował.. I napiszę ile mnie zainkasowali..

embargo
15-09-10, 17:12
regeneracja magla to wydatek około 500pln .
Btw: u mnie też coś stuka z przodu i za cholere nie wiem co... tulejki są ok , magiel był wymieniony, sworznie góra dół też , końcówka kierownicza również, i sobie puka np. przy ruszaniu , przegub raczej nie gdyż pukał by cały czas ... może jakiś pomysł ? amor też nie bo suchy

wykitajlo
15-09-10, 17:18
jak magiel stuka to dajcie sobie spokoj ja tez kiedys wszystko sprawdzalem naczytalem sie po forach ludzie pisali ze wymienili pol zawieszenia a na koncu okazalo sie ze to magiel tez kiedys bylem u diagnosty powiedzial ze maglownica jak puka to niech sobie puka zaczniecie regenerowac hajs wywalac a i tak bedzie pukala nie przejmujcie sie tym jedynie co mozecie sprobowac skasowac luz jezeli jest i tyle