Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zlamana wskazowka

hosi
18-11-06, 17:45
Dzisiaj zmienialem nakladki na zegary. Wszystko ladnie pieknie, ale przy przekladaniu nakladki przez wskazowki paliwa i temperatury, wskazowka od temperatury poszla w ****u :neutral:
Zlamala sie inaczej mowiac. Nalozylem ja co prawda z powrotem, niby sie rusza jak powinna, ale po zamontowaniu zegarow, nie rusza sie mimo nagrzania sie silnika.
Ktos mial podobny problem? Jakies sugestie? Chcialbym uniknac wymiany zegarow.

Rikoo
18-11-06, 18:01
niestety ziom prawdopodbnie wymiana zegarow cie czeka

havok
18-11-06, 18:39
Za to możesz poszukać tylko samych zegarów paliwa i temperatury. Może gdzieś dostaniesz takie, w których nie działa obrotomierz czy prędkościomierz i wyjdzie Cię to taniej...

hosi
18-11-06, 20:37
OK, bede kombinowal...
Co do nakladek, fotki sa w watku o Hani (link ponizej).

Rozgladalem sie troche i zastanawia mnie jedno:
od czego moze byc kostka nr 4 na fotce
http://img451.imageshack.us/img451/4456/5a1lp1.jpg

Czy po zapodaniu zegarow z pomaranczowa kostka (nie podlaczajac nic pod nia), zegary beda poprawnie dzialaly czy tez nie?

Lcfr
18-11-06, 22:24
Za to możesz poszukać tylko samych zegarów paliwa i temperatury. Może gdzieś dostaniesz takie, w których nie działa obrotomierz czy prędkościomierz i wyjdzie Cię to taniej...

i tu nie masz racji.... wiekszosc co "łamie" to włąsnie łamie/uszkadza te od temperatury i i paliwa... :cry:

ale faktycznie zostało tylko szukanie chyba...

Czy po zapodaniu zegarow z pomaranczowa kostka (nie podlaczajac nic pod nia), zegary beda poprawnie dzialaly czy tez nie?

nie wiem do czego to jest... (dawno ogarnialem zmiane zegarów w 6 genie) ale powinno wszystko inne chyba dzialac....

uboat
19-11-06, 18:06
przy przekladaniu nakladki przez wskazowki paliwa i temperatury, wskazowka od temperatury poszla w ****u :neutral:
Zlamala sie inaczej mowiac.

To ja skorzystam z twojego błędu i zapytams ie inaczej. A nie można by tych wskazówek zdjąc przed zakładaniem nakładek? Gdzieś widziałem jak je się widelcem podważa. Z drugiej strony słyszałem, że mogę potem nie działać dokładnie jak były zdejmowane

Pytam bo zamierzam Momana zegary sobie sprawić

Lcfr
19-11-06, 18:11
. A nie można by tych wskazówek zdjąc przed zakładaniem nakładek? Gdzieś widziałem jak je się widelcem podważa. Z drugiej strony słyszałem, że mogę potem nie działać dokładnie jak były zdejmowane

Pytam bo zamierzam Momana zegary sobie sprawić

a po co jakis widelec??????????
idziesz do zegarmistrza i zdejmuje...

inna sprawa, ze jak piszesz prawie nikomu kto zdejmuje wsazówki nie dizalaja one potem precyzyjnie i taka samo jak przed zdjeciem (o ile załozenie zogóle sie udało bez szkody dla nich)

a tarcze tak Momana jak i inne indiglo nie wymagaja :!: :!: :!: :!: :!: :!: sciagania wskazówek....

uboat
20-11-06, 00:07
a tarcze tak Momana jak i inne indiglo nie wymagaja :!: :!: :!: :!: :!: :!: sciagania wskazówek....

no to żeś mnie ucieszył. a już się martwiłem, że bedzie problem. teraz tylko kaske zbiorę i do roboty.