PDA

Zobacz pełną wersję : Spinka na listwy dachowe Honda Civic 2006 HB

maciek82
13-09-10, 10:31
Witam,

Mam dosyć nietypowy problem. Otóż zakładając bagażnik na dach do mojego civa zmuszony bylem pociąć listwy na dachu. Niestety jak można się domyślić pociąłem je dosyć mało estetycznie. Stąd moje pytanie - czy ktoś posiada namiary/ma na sprzedaż takie plastikowe spinki które montuje się na listwy? W ASO krzyknęli sobie za to ~ 300 zł, co wydaje mi się chorą ceną za kawałek plastiku. Będę wdzięczny za pomoc.

buri
13-09-10, 17:52
musisz niestety kupic te zaslepki z aso bo pasuja idealnie, tez je kupowalem i z rozpedu zamowilem sobie 4 komplety (bo myslalem ze numer czesci to 1 zaslepka):D
jak je zlokalizuje to dam Ci znac i chetnie jeden komplet odsprzedam. w kazdym razie na pewno nie placilem za to 300pln!

maciek82
14-09-10, 10:13
jak je zlokalizuje to dam Ci znac i chetnie jeden komplet odsprzedam.

będę niezmiernie wdzięczny :)

Pabloss
18-09-10, 11:06
w moim przypadku dal to z bagażnikiem i nie przypominam sobie abym za to płacił.

buri
19-09-10, 17:22
zgadza sie ale ja np. pozyczalem bagaznik dlatego po jego zdjeciu musialem sobie to dokupic zeby nie jezdzic z dziurami na dachu i odstającymi listwami..

maciek82
20-09-10, 10:24
u mnie było dokładnie tak samo. Gdybym wiedział, to po prostu zdjąłbym te listwy. Mam przy okazji pytanie - czy ta szpara którą listwy zakrywają jest jakoś ocynkowana, albo w inny sposób zabezpieczona? martwi mnie trochę że lejąca się tam woda, może spowodować jakąś korozję :(

Pabloss
21-09-10, 22:20
mmm z tego co pamiętam to jest tam chyba normalny lakier taki jak na karoserii a otwory w które wkręca się śruby są posmarowane czymś (nie wiem czym).