Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : mini me z Y7 na Y8

szczypior88
13-09-10, 08:31
Mam prośbę. Nie kumam jednej rzeczy. Śledziłem temat na forum dotyczący mini me i zastanawia mnie jedna rzecz: Cytuję info z tematu Sikora_88:

Bardzo ważne: Jeśli posiadasz blok od D15 (albo jakikolwiek inny z Serii-D), musisz się upewnić, że usunąłeś otwór wylotowy oleju pomiędzy 2 a 3 cylindrem, zanim przystąpisz do swapa. Jeśli tego nie zrobisz, nie będziesz miał VTEC. Ja zapomniałem usunąć otwór wylotowy za pierwszym razem. Nie dostaniesz kodu, twój ECU wyświetli, że wiązka działa poprawnie, tak samo jak wszystko inne, ale VTEC nie będzie załączony. Upewnij się, że usunąłeś otwór wylotowy. Ja wziąłem śrubokręt, wkręciłem go w otwór wylotowy, po czym wyciągnąłem przy pomocy kombinerek.

Jak to wyglada? Ma ktos fotke tego? Bo mam silnik d16y7 i postanowilem wrzucic głowice od y8. Tam fotki wygasły a pilnie ich potrzebuję. pozdrawiam

4mell
13-09-10, 12:37
Proponuje pobrać i popatrzeć do jakiegoś manuala od jakegos silnika d-serii, tam jest tez dokładny obrazek całego bloku wraz tym"otworem wylotowym" znajduje sie miedzy 2 a 3 , kanał nad filtrem oleju

szczypior88
13-09-10, 14:16
ok dzieki:) Dzisiaj szczegółowo podpatrze głowice

balder
13-09-10, 18:35
w d16 y7 nie ma tego czegos kanal w tym silniku jest odblokowany

szczypior88
13-09-10, 20:28
i o to taką odpowiedz własnie mi chodziło...bo szukałem tego i ni cholery nie mogłem znalezc. Juz naprawde myslalem ze jestem ograniczony umysłowo;] Mam nadzieje że masz rację bo nie mam ochoty na nowo rozbierac głowicy żeby jedną pieprzoną zaślepke wyjmować:P

sebas_g
14-09-10, 00:39
Zanim założysz głowicę połóż uszczelkę na bloku i będziesz widział czy któryś kanał masz zablokowany czy nie ;)

4mell
14-09-10, 07:24
Potwierdzam. w Y7 nie ma przytkanego tego kanału nie masz sie co martwic:)

szczypior88
14-09-10, 08:59
już doczytałem na hamerykanckich stronach że faktycznie ten silnik nie ma takowej zaslepki:) Ale dzięki za zainteresowanie tematem:)Pozdro