Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Bak paliwa - cieknie

Nemereth
12-09-10, 18:42
Witam,

wczoraj zauważyłem, że sączy się benzyna z baku na ziemie w tempie 1 kropla na sekundę plus/minus.

1. Jaki potrzebny jest korek? z uszczelką chemicznie obojętną czy metalową?
2. Maź na ziemi była czarna, lepka może trochę więcej jak olej, powiedziałbym jak smoła... skąd to? Cały nagar czy co?
3. Czy w Coupe V generacji bak jest zakrzywiony (jakby scięty?) na rogu gdzie jest korek spustowy? może gdzieś zachaczyłem? ogólnie nie wygląda to jakbym przywalił w coś, nie jest to jakoś wgięte, raczej równe.

Dzięki za wskazówki.

skolopendra
12-09-10, 19:29
wskazówka będzie jedna
zmień bak
i nie szukaj korka spustowego :rolleyes:

Nemereth
12-09-10, 21:16
Takich rad to możesz sobie udzielać jak masz gdzie się z tym grzebać. Ja niestety nie mam i max co mogę bez przepłacania to podstawowy podnośnik z bagażnika, ewentualnie postawić jedną stronę na krawężniku...

karpik85
12-09-10, 22:12
To *****iście, że w różnych tematach ludziom udzielasz "dobrych rad", a sam będziesz auto drutował korkiem :confused: Kup bak i zmień u jakiegoś mechanika, bo Ci się spali to auto jak zaczniesz z paliwem kombinować.

kenny
12-09-10, 22:56
http://www.lostrepublic.us/Graphics/DoubleFacePalm.jpg

Gumą do żucia sobie zaklej. Paliwo to nie zabawa. Jak bak cieknie to do wymiany!

Nemereth
15-09-10, 18:25
Dziękuję Kenny za otworzenie ponownie ;)

Problem rozwiązałem:
Cena: 56 KC
1. Zakup podkładki aluminiowej wraz z śrubą pod klucz 17'
2. Aso nie pozwoliło mi być przy wymianie więc im podziękowałem.
Odwiedziłem garaż podziemny w pracy :)
3. Podnośnik poszedł na lewy tył, tylne lewe koło zdjęte.
4. Wykręciłem śrubę obecną a wkręciłem nowozakupione.

Zdjęcia:
<szukam kabla coby podłączyć aparat ;p>

Adnotacje:
Nadal ciekawi mnie ta czarna maź olejo/smoło podobna... Być może to syf z 15 lat, ewentualnie rozpuszczona benzyną konserwacja podwozia... domniemam.

Skolopendra: Jak Twoja żona złamie nogę to też ją wymienisz? Po co przepłacać?
Karpik: nie powinieneś już brać tego świństwa bo wszedzie druty widzisz... Nic do drutowania, starczył klucz nr 17, podnosnik i śruba z podkładką za około 8,50 pln.

Wybaczcie mój sarkazm ale ile można słuchać o wymianie wszystkiego kiedy tak mało jest potrzebne?

skolopendra
16-09-10, 15:20
Zdjęcia:
<szukam kabla coby podłączyć aparat ;p>

moja nowo wymieniona żona ma taki kabel ,pożyczy darmo ,przepłacać nie będziesz m€siał :rolleyes: