Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : konsola srodkowa

michael82
17-11-06, 20:53
Witam. Jak w temacie mam problem ze zdjęciem konsoli a muszę się do niej dostać bo podświetlenie nawiewów zdechło. Ostatnia próba skończyła się ukręceniem dwóch śrub trzymających tunel środkowy i połamaniem przycisku świateł awaryjnych pod którym jest śruba. I teraz pytanie : jak to badziewie wyjąć?? Podważałem śrubokrętem ale ni cholery nie chciało wyjść. Macie na to jakiś patent?? I jak z drążkiem zmiany biegów bo też jakoś nie miał ochoty się wykręcić a kręciłem w dobrą stronę :D
P.s. ile kosztuje taki guziczek w aso ??

Konrad84
17-11-06, 21:15
hmm.....

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=280161#280161

jedno pod drugim

Civic '99
17-11-06, 21:20
Jak w temacie mam problem ze zdjęciem konsoli a muszę się do niej dostać bo podświetlenie nawiewów zdechło. Ostatnia próba skończyła się ukręceniem dwóch śrub trzymających tunel środkowy

powiem krótko OPCJA SZUKAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a poza opcja szukaj to nic innego nie pozostaje jak rozwiercić śruby

jak to badziewie wyjąć?? Podważałem śrubokrętem ale ni cholery nie chciało wyjść. Macie na to jakiś patent??

chyab inaczej sie nie da przy podwazeniu w odpowiednim miejscu samo powinno wyskoczyć

P.s. ile kosztuje taki guziczek w aso ??

DUZOOOOOOOOOO

proponuje poszukac na allegro lub u maciekxxx, ccu, hondatanio

michael82
17-11-06, 21:27
w archiwum szukalem ale to co znalazlem nie pomoglo mi w tej konkretnej sprawie. najwiekszy problem jet wlasnie z tymi wlacznikami pod ktorymi sa sruby. podwazanie skonczylo sie totalnym ich zniszczeniem . Dlatego sie pytam czy jest na to jakis sprytny sposob

boomer
17-11-06, 23:17
Wlacznika to szukaj na szrotach albo od uzywanych. Ten link podany przez Konrada ci nie pomogl?

michael82
18-11-06, 13:56
dobra temat mozna zamykac. dzis wzialem sie za to z nowa energia i po 2h wszystko zrobione :D dzieki za pomoc!!

Civic '99
18-11-06, 15:08
zamykać moze i mozna ale moglbyc dodac jak ci sie to udalo zrobić

wiesz ktos inny bedzie mial problem i bedzie uzywal opcji szukaj a znajdzie tylko ze miales taki problem i nic wiecej czasami warto pomyslec o innych to naprawde nic nie kosztuje

michael82
18-11-06, 15:39
zamykać moze i mozna ale moglbyc dodac jak ci sie to udalo zrobić

wiesz ktos inny bedzie mial problem i bedzie uzywal opcji szukaj a znajdzie tylko ze miales taki problem i nic wiecej czasami warto pomyslec o innych to naprawde nic nie kosztuje
Sorki masz 100% racje . Wiec tak sruby przy tunelu srodkowym ukrecilem wiec rozwiercilem i zalozylem nowe. Te cholerne przyciski nie sa jednak takie straszne, moj blad polegal na tym ze podwazalem za malym srubokretem i dlatego polamalem jeden. Drugi poszedl bez problemu przy uzyciu szerokiej koncowki i podkladajac szmate pod spod zeby nie zniszczyc konsoli. I to na tyle z trudnosci. A tak wogole to zjebka sie sie nalezy japoncom za takie rozwiazanie bo zeby dwie male zaroweczki wymienic trzeba pol samochodu rozebrac :D

boomer
18-11-06, 16:06
Japonskie male raczki wymieniaja te zaroweczki bez problemu ;) To my za wielcy jestesmy :) dobrze czulem w kosciach zeby jednak nie zamykac tematu :)