Zobacz pełną wersję : Nie odpala i bombluje w wyrównawczym?
Witma mam problem.... wczoraj auto odpalalo ale od dwoch dni mam problem z bomblowaniem w układzie wyrównawczym od płynu chłodniczego... bombluje na zimnym i ciepłym nawet dziś gdzie nie odpalał to odrazu słyszałem w aucie jak bombluje. Akumulator jest dobry pobiera 2A, więc jest ok. Jutro jade to znaczy będe cholowany na wymiane uszczelki pod głowica oraz płyny chłodniczego. Mysle ze to jest to bo nawet w płynie wyrównawczym czuje olej lub benzynę. Gdzieś ucieka przez uszczelke a auto wogóle nie ma sprężenia. prosze o opinie. dzieki
Skoro jedziesz wymieniac uszczelke to nie wiem za bardzo nad czym mamy sie tu rozwodzic...
Jesli bedzie sie to po wymianie powtarzalo to daj wtedy znac.
ale myślisz że to uszczelka?? czy może coś innego?
bankowo uszczelka, no co najwyżej to może głowica pęknięta 8)
dzieki. ale mysle ze tylko uszczelka. bo glowica nigdzie nie cieknie.... tylko mam olej w wyrownaczym smierdzi olejem i jakby benzyna. pozdro.
bo glowica nigdzie nie cieknie
Przeciez nie bedzie lało sie strumieniem :D a czy jest peknieta to musza ja sprawdzic cisnieniowo bo na oko to chłop itd
Jesli sciagasz głowice to pamietaj o jej splanowaniu :!:
konieczne jest splanowanie jesli nie ma wrzyn// bjesli beda wrzyny do bedzie planowana a ile sie ja planuje. 0,2 mm?
konieczne jest splanowanie jesli nie ma wrzyn
Mogła sie wykrzywić od temp i wtedy nie bedzie widac na oko czy jest jakis odchył od normy.
Kazdy robi jak chce ja tam bym wolał miec pewnosc i nie robic tego dwa razy gdzie koszt planowania to około 50 zł .
zawsze trzeba glowice przed zalozeniem podrownac...
hm.... gdy tego nie zrobie a bedzie OK to znaczy nie bedzie wrzyn to moze cos sie stac? wiem ze po planowaniu auto jest mocniejsze to prawda? ile trzeba ja splanowac? 0,2 mm? 0,3??
Planuje sie w zaleznosci od stopnia krzywizy.
Mocniejsze? Raczej nie... tyle ze kompresja wyższa.
dzieki. ale mysle ze tylko uszczelka. bo glowica nigdzie nie cieknie.... tylko mam olej w wyrownaczym smierdzi olejem i jakby benzyna. pozdro.
A ostanio jak pytalem to niby nie miales :roll:
siemka ponownie kumplu z Kvinka. Jedna kto napewno uszczelka auto nie odpala a wyrownawczym bombluje cale sprezanie ucieka do wyrownawczego smierdzi w nim olejem i benzyna. Wiec to bankowo. Juz jest u mechaniora we wtorek bede mial auto bedzie wymianiany odrazu plyn chlodniczy Petrygo. mysle ze bedzie smigalo po tym... pozdro
W takim razie powodzenia zycze... :wink:
ps. widzialem ostanio Twoja Honde na polnej... :mrgreen:
widziales i jak? z wygladu ok co? czy nie podoba sie? gozej ze pod macha sie wszystko wali!! :((((( pozdro
widziales i jak? z wygladu ok co? czy nie podoba sie? gozej ze pod macha sie wszystko wali!! :((((( pozdro
Przejazdem...
Na poczatek jakies alu zapodaj i na glebe ja zrzuc bo stoi jak terenowka :P
jak to jak terenowka bez przesady, tutaj troche przesadziles... jest dla mnie az za niska hehe... ostatnio jezdzilem ojca Renia i w porownaniu do niej to tutaj jest az za nisko heh. na alu trzeba troche kasy wydac ale zobacze co da sie zrobic jak dalej bedzie z kasa.
Mam pytanie jeszcze u nas planuje glowice w Kwidzynie gdzie koło zielonych terenów czy cuś koło podzamcza gdzieś niby się skręca na janowo orientujesz się gdzie to jest? pozdro
Na poczatek jakies alu zapodaj i na glebe ja zrzuc bo stoi jak terenowka n
A potem zastanawiaj się, jak parkować przy krawężniku, jak przejeżdzać przez nawet niewielkie nierówności na drodze bez zaczepiania spodem, nie wspominając o podskakiwaniu na każdym wyboju i zmęczeniu podczas jazdy po naszych drogach.
Jedyna zaleta, to jak będziesz opuszczał auto i popatrzysz, to pomyślisz:
FIU, FIU, ale GLEBA. :P
pozdr.
jak to jak terenowka bez przesady, tutaj troche przesadziles... jest dla mnie az za niska hehe... ostatnio jezdzilem ojca Renia i w porownaniu do niej to tutaj jest az za nisko heh. na alu trzeba troche kasy wydac ale zobacze co da sie zrobic jak dalej bedzie z kasa.
Mam pytanie jeszcze u nas planuje glowice w Kwidzynie gdzie koło zielonych terenów czy cuś koło podzamcza gdzieś niby się skręca na janowo orientujesz się gdzie to jest? pozdro
To Ty chyba mojej nie widziales... :mrgreen:
Na Podzamczu firma "Sawmet" planuje glowice
[ Dodano: Sob 18 Lis, 2006 ]
Na poczatek jakies alu zapodaj i na glebe ja zrzuc bo stoi jak terenowka n
A potem zastanawiaj się, jak parkować przy krawężniku, jak przejeżdzać przez nawet niewielkie nierówności na drodze bez zaczepiania spodem, nie wspominając o podskakiwaniu na każdym wyboju i zmęczeniu podczas jazdy po naszych drogach.
Jedyna zaleta, to jak będziesz opuszczał auto i popatrzysz, to pomyślisz:
FIU, FIU, ale GLEBA. :P
pozdr.
Nie ma tragedii 8) Z niskim zawiasem trzeba bardziej uwazac...Za to na zakretach 3ma sie jak przyklejona :wink:
Najpierw to musze ja zrobic. od soboty jest u mechaniora. Oby to byla tylko uszczelka pod głowica czego jest przyczyną bomblowanie i nie odpalanie auta oraz ze w wyrownaczym smierdzi olejem i benzyna. Do tego jeszcze planowanie glowicy wiec zejdzie pare dni dluzej. Chodz tam w SawMet jest otwarte tylko do 15 wiec nie wiem jak sie wyrobie bo ja pracuje od 6 do 14 caly tydzien chyba ze bym sie zwolnil z godzine wczesniej ale nie wiem czy kumpel jutro ja juz rozbierze moze we wtorek to dopiero pojade ja planowac.
Mam jeszcze pytanko.... bo uszczela mi padla bo byl uklad zapowietrzony(poniewaz gosciu od ktorego kupywałem auto jak wymienial plyn na nowy to jego mechanior nie zalozyl gumki ktora jest w wyrownawczym a auto sie zapowietrzalo wtedy) i wywalalo mi plyn z wyrownawczego dlatego bo auto sie zagrzalo wskazowka byla na czerwonym a z machy lecial dym.... poczekalem az ostygnie i jakos doczlapalem sie do domu nim... ale wtedy kreska nie zdazyla za bardzo podskoczyc ma maxa. Czy moglo sie cos jeszcze stać poważniejszego? tylko mnie nie dolujcie.... czytalem u innych na innych tematach i mieli tylko uszczele... prosze o opinie.
Dzieki.
Od tego jest PW! Albo piszecie na temat albo zamykam topic!
nie zamykaj ! ja edytowalem tylko swojego posta. czekam na dalsze opinie. pozdro
a czy bąblowanie w wyrównawczym po zgaszeniu silnika jest normalne?... z chłodnicy przez wężyk uchodzi powietrze i słychać jak bulgocze nawet w środku auta...
U mnie na wolnych obrotach jest OK, natomiast gdy dodaje gazu to widać jakieś bombelki i podnosi sie poziom płynu chlodniczego. Nadmieniam, ze dzisiaj zalewałem nowy płyn chłodniczy. Auto pali zawsze dobrze. Co wy na to? Mechanik powiedzial że może być uszkodzona uszczelka pod głowicą. Pojeżdżę jeszcze trochę i zobaczę czy będzie zmieniał się poziom płynu w zbiorniczku wyrównawczym. Chiałbym żeby wszystko było OK bo inaczej czeka mnie spory wydatek.