Zobacz pełną wersję : Kolektor wydechowy ?
Czy może miał ktoś styczność z takim kolektorem http://allegro.pl/honda-kolektor-wydechowy-sportowy-4-2-1-poler-nowy-i1220626092.html i może coś powiedzieć na ten temat czy to opłacalna inwestycja ?
biohazard88
11-09-10, 14:32
głosna praca silnika i troszeczkę bardziej dynamiczny dołem:) używkę kupisz za około 150zł, a ostatnio widziałem nowe za 300zł...nie pamiętam tylko czy na forum czy na allegro
A jak z wytrzymałością nie rozleci się to po paruset kilometrach ?
To zwykły chińczyk z ebaya, masa osób na tym jeździ. Dają rade ;)
głosna praca silnika i troszeczkę bardziej dynamiczny dołem:) używkę kupisz za około 150zł, a ostatnio widziałem nowe za 300zł...nie pamiętam tylko czy na forum czy na allegro
nie wiem gdzie uzywke widziales po 150zł, ale nastepnym razem powiedz to wezme odrazu 10szt...
Dokladnie. Za oem 4-2-1 z d16z6 to owszem, nawet czasem trafi sie za 100.
biohazard88
12-09-10, 10:25
bo zle szukacie;) ja za swój zapłaciłem 140zł:) na allegro widziałem 2 razy za 120zł:) trzeba szukać bo czasami ludzie nie wiedzą co sprzedają, chcą się pozbyć, albo mają z silnikiem to wystarczy tylko maila napisac i sie dogadac. Ja sam swój sprzedałem za 130
A taki chinol jest w czyms lepszy od seryjnego z z6?
tak, ma szersze kanały, i minimalnie dluzsze...
Jeszcze jedno pytanie czy warto taki kolektor owijać bandażem termoizolacyjnym daje taki zabieg jakąś poprawę czy lepiej odpuścić ?
A taki chinol jest w czyms lepszy od seryjnego z z6?
napewno wizualnie jest ładniejszy :p
mowi się ze utrzymuje wieksza temperature w samym kolektorze co skutkuje szybszym wyplywem spalin z niego i jednoczesnie wiekszym cisnieniem spalin, oraz zmniejszeniem temp w komorze silnika, czyli dolot jest chlodniejszy. wiec mowia ze cos to daje...szczegolnie ze w rajdowkach tego uzywają...wiec musi dzialac :)
biohazard88
12-09-10, 16:39
owijać owijać bo strasznie szybko się grzeje...a tym samym grzeje komore
Można do tego użyć np czegoś takiego z allegro http://allegro.pl/tasma-termoizolacyjna-bandaz-10m-5-opasek-i1228636559.html czy lepiej poszukać gdzie indziej czegoś bardziej pewnego ? bo z tego co widziałem ceny są bardzo różne. 10m chyba powinno starczyć na cały kolektor.
Był już temat o taśmach. 9,5zł/m to rozbój w biały dzień. Ja kupowałem po 7 zł/m
panowie wiem na 99,9% ze pasuje ale chce sie upewnic ze kolektor z d16y8 4-2-1 zeliwniak bedzie pasowac do d15b2 i innych wszystkich D serii tak?
panowie wiem na 99,9% ze pasuje ale chce sie upewnic ze kolektor z d16y8 4-2-1 zeliwniak bedzie pasowac do d15b2 i innych wszystkich D serii tak?
Będzie pasował na 90%. Mój przypadek to te pozostałe 10. Odebrałem kolek od z6 od Ralf-a ale nie pasował bo podobno był od wersji 4x4 :confused: i musiałem znowu do niego jechać .
Porównując eby do żeliwnego to bardziej skupił bym się na wadze obydwu bo różnica jest znaczna.