PDA

Zobacz pełną wersję : Zapytanie o pas przedni do Civic VI 3d

ailkilu
11-09-10, 12:49
Witam wszystkich,

Na początku zaznaczę iż niewiele się znam na temacie Hond ale moja zona ma takowa hanie i lekko stuknęła w tigrę. Wymieniliśmy światła maskę ale pozostał krzywy pas przedni. I teraz moje pytanie. Ktory pas będzie pasował jakby ktoś mógłby podpowiedzieć.
dane z dowodu produkcja 16.07.1997
JHMEJ93300S049581.
nie wiem czy to wersja przedliftowa czy po. Czy ktoś mógłby rzucić jakimś sensownym linkiem bo na allegro roi się od różnorakich pasów i mam mętlik który będzie pasował.

PS: Mam nadzieje iż dobre forum/dział wybrałem na mój temat. jeżeli nie proszę o przeniesienie.

Pozdrawiam serdecznie
Mariusz

pwl
11-09-10, 13:00
Jest to przedlift. Pasy przednie są takie same przed i po lifcie, z tą różnicą, że po liftingu za zderzakiem jest dodatkowa belka, a przed liftem jej nie ma.

ailkilu
11-09-10, 13:15
Bardzo dziękuje za szybka odpowiedz a czy są różnice pasów w rożnych modelach bo ze zdjęć wydaje się ze wszystkie są identyczne. chodzi mi hatchback (3d) / Coupe ?

pwl
11-09-10, 13:24
Hb/Coupe takie same, nie wiem jak z sedanem.

Duff-1964
11-09-10, 13:25
Hatchback, Coupe i Sedan VI gen mają te samy pasy przednie. Możesz spokojnie kupować. Ale jeśli była to nieduża stłuczka, to można przecież taki pas wyciągnąć (dobry blacharz będzie wiedział, jak do tego podejść) i obejdzie się bez spawania itp. Przemyśl to.