PDA

Zobacz pełną wersję : Centralny zamek

drad
17-11-06, 13:37
Witam

Jest tak:
Mam uniwersalny zestaw centralnego ze sterowaniem na pilot.
Po zamontowaniu okazuje się że siłownik nie da rady szarpnąć cięgna. :shock:
Raz się uda a raz nie, więc nasuwa się pytanie:
czy zasłaby jest siłownik, czy może trzeba smarować zamek ??
To pierwsze trzeba by kupić nowy silnieszy,
a drugie to pojęcia nie mam jak wydobyć zamek z drzwi.
Nie umiem rozpiąc cięgna od zewnętrznej klamki, jest tam taki bajer z obracaną podkładką o podłużnym otworze.

Narazie dotyczy to tylko drzwi kierowcy, nie wiem jak będzie z drzwiami pasażera.
Jeśli tam zadziała bez problemu to by znaczyło że za ciężko chodzi zamek.
Ale jak go wyciągnąć

Jest to: 3d, 1996 EJ9

Może montowaliscie już w tym modelu i mieliscie podobny problem, napiszcie coś...

P.S. w szukaj nic nie było.

Pozdr
Drad

[ Dodano: Pią 17 Lis, 2006 ]
Eh, widzę że nic z tego :sad:

pezet86
19-11-06, 11:08
wydaje mi sie ze to nie wina zamka a ze nie ma sily to mozliwe ze silownik wymien na mocniejszy ale to tez troche dziwne zeby to az tak ciezko chodzilo?
ile kilo ma uciagu ten silownik? moze pod zlym katem zalozyles silownik i ma opory.
a jak chcesz przesmarowac zamek to nie musisz go rozbierac ani wyjmowac wystarczy ze wtrysniesz jakis penetrus czyli np. WD40 do wkladki zamka czyli tam gdzie wkladasz kluczyk
osobiscie nie polecam WD40 poniewarz wysycha wez cos leprzego od wd40

Raveland
19-11-06, 18:53
w bylym samochodzie tez mialem tak ze raz zamykal a raz nie (otwieral zawsze)
oczywiscie wczesniej bylo wszystko ok wiec u mnie to byla wina centralki
moze podmien u siebie na inna i sprawdz

ja mam pytanko bo tez mam centralny i jezeli zamykam z pilota to wszsytko sie zamyka ale jezeli chce od wewnatrz reka to juz cenralny nie dziala czy to jest normalne czy moze cos mam nie tak z elektryka ??
nadwozie EJ6 98r

ppm702
19-11-06, 20:46
mam pytanko bo tez mam centralny i jezeli zamykam z pilota to wszsytko sie zamyka ale jezeli chce od wewnatrz reka to juz cenralny nie dziala
masz nie podłączone sterowanie s modułu fabrycznego - kwestia dwóch kabelków

drad
20-11-06, 09:52
Dzięki wszystkim !!!

Zamek chodził tak ciężko że nie dało się go zamknąć ryglem od środka.
WD40 rozwiązał problem.

Pozdrawiam

Kosciech
13-01-07, 09:47
kolego WD40 nie używa się do zamków! To jest odrdzewiacz a nie środek smarujący. Pomaga na chwilę, wypłukując syf ale później spłynie, odparuje i masz *****iście suchy zamek bez żadnego smarowania. poza wypłukiwaniem syfu, wypłukuje również cały smar z zamka. Jak nie chcesz, żeby problem szybko wrócił to nasmaruj zamek oliwą, albo takim specjalnym środkiem do smarowania zamków. To moja dobra rada. Pozdro