Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : podlaczenie sondy w katalizatorze

nyndz
10-09-10, 12:30
mam nietypowy problem - przy zakladaniu ukladu wydechowego obsunela sie reka mechanikowi (a sonda byla juz podpieta) i wyszly kabelki z wtyczki. teraz tak - ani on ani ja sie nie znam na elektryce, w manualu hondy te wykresy i uklady nic mi nie mowia... czy moze mi ktos powiedziec (albo zrobic fote) jak ma u siebie podlaczone te kable? sa 2 biale, szary i czarny.

i check sie zapalil - wiadmomo. tylko czy kiedy podlacze juz dobrze to od razu to zgasnie czy bede musial reset kompa dac?

pzdr

EDIT:

ostatecznie jak ktos z okolicy by umial to bym podskoczyl zeby mi podpial za jakies dobre piwko.

Vermilion
10-09-10, 22:29
Check zgaśnie jak podłączysz dobrze i wyłączysz/włączysz zapłon (kluczykiem :P). Jeżeli podłączysz ok i nie wyłączysz zapłonu to się będzie świecił cały czas.

Co do reszty to nie mam pojęcia jak podłączyć ;) Nie wiem czy u mnie w D16Z6 sonda ma tak samo kable, ale jak nie dasz rady to jutro looknę i ci napiszę wieczorem.

nyndz
11-09-10, 15:34
w d16 sa 3 kabelki, wiem bo wlasnie z rafalem z forum ktory jezdzi eg z d16z6 ten tlumik montowalismy jak to sie stalo :p

EDIT:

joke jest taki ze dzis mi zgasl check engine. ale auto dalej muli ;/